Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic zdolali Příbram v tie breaku. Liberec neztratil s Ostravou ani set

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli v play off extraligy šestý zápas za sebou, museli v něm však překonat houževnatý odpor Příbrami. Obhájci titulu v domácím prostředí zvítězili 3:2 a v semifinálové sérii vedou na zápasy 2:0. Nejlepší celek základní části Liberec, který první domácí utkání s Ostravou nečekaně prohrál, vyrovnal stav série jednoznačným vítězstvím 3:0.

Článek

Příbram na jihu Čech dvakrát dotáhla ztrátu jednoho setu, v tie breaku však domácím favoritům podlehla 11:15. Nahrávač Habr vybojoval esem mečbol, který dokázali Jihočeši proměnit úspěšným blokem.

Polský univerzál Patucha, jemuž se zpočátku nedařilo, nakonec uhrál 31 příbramských bodů. Ocenil ho i kouč Jihostroje Jan Svoboda. "Vydřené vítězství, jsme za něj rádi. Příbram výrazně zlepšila útočnou sílu hlavně na kůlu a k tomu se přidal fantastický výkon Patuchy," řekl.

Příbramský trenér Petr Brom vyzdvihl, že jeho svěřenci dokázali úřadující mistry dostat pod tlak. "Projevila se ale jejich větší útočná síla. My jsme v pátém setu za stavu 11:11 měli problém na přihrávce a toho takový soupeř dokázal využít," poznamenal.

Dukla neztratila ani set

Liberecká Dukla vyhrála úvodní sadu 25:19, ale druhé dějství získala až poté, co odvrátila dva ostravské setboly. Třetí set pak rozhodla série podání domácího smečaře Burrowa, který přišel na servis za stavu 16:17 a jeho dělovkám soupeř nedokázal čelit. Sedm bodů v řadě znamenalo otočení skóre na 23:17.

Třetí semifinálové zápasy jsou na programu v pondělí v Ostravě a v Příbrami, série se hrají na čtyři vítězství.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Liberec - Ostrava 3:0 (19, 25, 19)
Nejvíce bodů: Hýský 20, Burrow a Hadrava po 14 - Michalovič 16, Záhorský 9, Fořt a Široký po 8. Stav série: 1:1.
České Budějovice - Příbram 3:2 (17, -28, 22, -18, 11)
Nejvíce bodů: Pláteník 21, Kriško 20, Rojas 14, R. Mach 10 - Patucha 31, Leikep 16, Moník 13. Stav série: 2:0.

Reklama