Hlavní obsah

Mostecké házenkářky prohrály v prvním pohárovém semifinále 27:31

Istanbul

Házenkářky Baníku Most prohrály v úvodním semifinále Vyzývacího poháru v Turecku s Üsküdarem Istanbul 27:31. Odveta se na severu Čech hraje v sobotu 13. dubna a trenér Dušan Poloz věří, že jeho svěřenkyně v ní mají velkou šanci na postup.

Článek

Čerstvé vítězky česko-slovenské interligy prohrávaly v Istanbulu po poločase rozdílem jediné branky, domácí celek však po přestávce náskok zvýšil. Nejlepší střelkyní zápasu byla s devíti góly Özelová, v hostujícím týmu se shodně pětkrát trefily Beňušková, Růčková a Vítková.

První minuty Mostu nevyšly podle představ, soupeřky si ale výraznější náskok nevypracovaly. "Do zápasu jsme nevstoupili šťastně. Udělali jsme několik technických chyb a hned jsme prohrávali 0:2. Celý zápas jsme dotahovali. Nikdy jsme se nedostali na remízu, stále to bylo o dvě tři branky, nikdy jsme ale neprohrávali o víc než čtyři góly," uvedl trenér Poloz v tiskové zprávě.

Litoval, že Most nedosáhl příznivějšího výsledku. "Za stavu 27:30 jsme čtyřicet vteřin před koncem hráli přesilovku, v obraně jsme získali míč, zariskovali jsme trhák. Vepředu jsme měli tři hráčky, ale přihrávka nebyla kvalitní a neskončila tam, kde měla. Navíc jsme dostali ještě dvouminutový trest a soupeř nám ještě přidal gól. Takových momentů bylo v utkání více, ale tato chyba je nejvíc vidět," konstatoval Poloz.

Splnilo se jeho očekávání týkající se nejsilnější zbraně tureckého týmu Özelové. "Bylo vidět, že je to opravdu hráčka světové třídy. Dala nám devět branek a měla asi deset asistencí. My už jsme letos hráli určitě lepší zápasy. Toto byl sice zcela jednoznačně náš letos nejlepší soupeř, ale pokud doma budeme hrát lépe, šance je obrovská," zdůraznil Poloz.

Semifinále Vyzývacího poháru házenkářek - úvodní zápas:
Üsküdar Istanbul - Baník Most 31:27 (15:14)
Nejvíce branek: Özelová 9, Ilkovová 5, Vizitiuová a Yilmazová 4 - Beňušková, Růčková a Vítková po 5, Martinková 4. Rozhodčí: Liachovičius, Gecevičius (oba Lit.). Sedmimetrové hody: 6/4 - 1/1. Vyloučení: 4:3. Diváci: 700.

Reklama

Související témata: