Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova jsou ve finále, Přerov vzdoruje Olympu

Praha

Volejbalistky Prostějova jsou opět ve finále extraligy. České šampiónky z předchozích čtyř let ve čtvrtek vyhrály v Olomouci 3:2 a v sérii zvítězily jasně 3:0. Naopak druhé semifinále bude pokračovat, protože Přerov rovněž v pětisetové bitvě zdolal Olymp Praha a snížil na 1:2 na zápasy.

Článek

Favorizovaný Prostějov v domácích dvou utkáních s Olomoucí neztratil ani set, ale ve středu musel o zakončení série tvrdě bojovat. Domácí hráčky získaly první set hladce 25:16, ale v druhém samy uhrály ještě o bod méně. Olomouci patřila třetí sada, v té čtvrté a v tie breaku ale měly navrch svěřenkyně trenéra Miroslava Čady. Pátý set vyhrály 15:9 a zápas ukončily po hodině a 51 minutách.

Utkání v Přerově trvalo ještě o pět minut déle. Domácí tým vedl už 2:0 na sety, ale Pražanky dokázaly vyrovnat. V tie breaku se prosadily v poměru 15:12 domácí volejbalistky, které vedla Veronika Mátlová, jež v zápase zaznamenala 23 bodů.

Týmy navázaly na předchozí pětisetovou bitvu v Praze. "Začali jsme podobně jako druhý zápas doma. Dva sety nám nevyšly. Cením si, že tým znovu ukázal bojovnost a rval se o ukončení série. V tie breaku jsme špatně začali a prohrávali 0:5, pak jsme už jen marně doháněli náskok soupeřek," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Čtvrté utkání se hraje ve čtvrtek opět v Přerově.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:
Olomouc - Prostějov 2:3 (16, -15, 22, -19, -9), konečný stav série: 0:3
Přerov - Olymp Praha 3:2 (15, 21, -14, -20, 12), stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: