Hlavní obsah

Bryantovi skončila sezóna. Zřejmě si přetrhl achilovku

Hlavní hvězda basketbalistů Los Angeles Lakers Kobe Bryant si v pátečním utkání NBA s Golden State pravděpodobně přetrhl Achillovu šlachu. Pětinásobný šampion zámořské ligy se dnes podrobí vyšetření, po němž má být jasno.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Bryantovi hrozí dlouhá herní pauza.

Článek

Lakers však již počítají s tím, že pro jejich oporu sezóna skončila. Bryant přitom v posledních zápasech táhl mužstvo za postupem do play off. V úterním duelu s New Orleansem se blýskl 47 body, svým nejlepším střeleckým výkonem v ročníku.

Bryantovi se stal osudným zhruba tři minuty před koncem pátečního zápasu pokus o průnik pod koš, v kterém se mu snažil zabránit Harrison Barnes. Čtyřiatřicetiletý hráč skončil na zemi, chytil se za levou nohu a pak odkulhal z palubovky.

„Dělal jsem tenhle pohyb milionkrát, prostě to ruplo," řekl zkroušený Bryant po utkání novinářům, za nimiž přišel o berlích. „Cítím se hrozně, je to děs. Nic takového se mi ještě nestalo. Je to pro mě něco nového. Potkalo to řadu hráčů, takže u nich můžu zjistit co a jak," uvedl Bryant k očekávané dlouhé léčbě.

Navzdory zranění nejlepším střelcem

Se 34 body byl v pátek nejlepším střelcem Lakers, jimž pomohl k vítězství 118:116. Hostům nepomohlo ani 47 bodů Stephena Curryho.

Lakers bude Bryant citelně chybět už v posledních dvou zápasech základní části, v nichž budou hájit těsný náskok na posledním postupovém osmém místě v Západní konferenci před Utahem.

Reklama