Hlavní obsah

Baseballisté Red Sox pro truchlící Boston vyhráli v Clevelandu

Aktualizováno

Po pondělních útocích při Bostonském maratónu byli tamní baseballisté jediným profesionálním týmem ve městě, který odehrál ligový zápas. V Clevelandu pro truchlící lidi vyhráli 7:2. Před zahájením duelu držely minutu ticha i ostatní týmy MLB po celých Spojených státech.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Před zahájením zápasů MLB se držela minuta ticha po celých Spojených státech.

Článek

"S těžkým srdcem se snažíme připravit na zápas, zatímco se celé město vzpamatovává. Všechny nás ta tragédie zasáhla," řekl jeden z baseballistů Jonny Gomes. Tým Red Sox jel zrovna autobusem na letiště, když se o dvou explozích v cíli maratónu dozvěděl. Tři lidé přišli o život a přes 170 utrpělo zranění.

Hráči si nechali narychlo udělat symbolický dres s číslem 617, značící předčíslí města, a nápisem Boston Strong a v Clevelandu si ho vyvěsili na střídačce. Na hřiště pak vyběhli s černými páskami. Na stadiónu Indians nastoupí ještě v příštích dvou dnech, v pátek by měli Red Sox hrát doma.

Hokejisté Bostonu Bruins včetně Jaromíra Jágra a Davida Krejčího měli hrát v pondělí doma proti Ottawě, ale zápas NHL byl přeložen až na samotný konec sezóny na 28. dubna. Basketbalový duel Celtics s Indianou se den po tragédii rovněž neuskutečnil a hrát už se ani nebude.

Baseballová MLB:
Národní liga:
Colorado - NY Mets 8:4 a 9:8 (po 10. směně)
Miami - Washington 8:2
Pittsburgh - St. Louis odloženo
Cincinnati - Philadelphia přerušeno
Americká liga:
Baltimore - Tampa Bay 5:4
Cleveland - Boston 2:7
Toronto - Chicago White Sox 3:4
Minnesota - LA Angels 8:6
Oakland - Houston 4:3
Seattle - Detroit 2:6
Meziligové zápasy:
NY Yankees - Arizona 4:2
Atlanta - Kansas City 6:3
Chicago Cubs - Texas 2:4

Reklama

Související témata: