Hlavní obsah

Basketbalistka Vítečková nebude kvůli únavě hrát na červnovém ME

Praha

Dlouholetá reprezentační opora Eva Vítečková nebude hrát na červnovém mistrovství Evropy basketbalistek ve Francii. Své rozhodnutí nezúčastnit se šampionátu vysvětlila únavou. Definitivně však jednatřicetiletá hráčka v národním týmu končit nechce.

Foto: Petr Horník, Právo

Basketbalistka Eva Vítečková

Článek

"Jsem již unavená fyzicky po dlouhodobém reprezentování. A myslím si, že k tomu patří i psychická únava," řekla České televizi elitní střelkyně Vítečková, která v reprezentaci absolvovala 97 utkání a v posledních dvanácti letech nechyběla na žádné velké akci.

Bývalá hráčka Brna a současná opora USK Praha se zúčastnila tří olympijských turnajů a ve sbírce má zlato z ME 2005 i stříbro z domácího MS 2010. Za loňský rok byla vyhlášena druhou nejlepší hráčkou Evropy.

"Tahle situace je pro nás těžší. Ta zlatá ruka chybí každému týmu," komentoval neúčast Vítečkové na šampionátu reprezentační trenér Lubor Blažek.

Mistrovství Evropy začne ve Francii za necelé dva měsíce 15. června. České reprezentantky čekají ve skupině D v Trelaze zápasy s Litvou, Běloruskem a Chorvatskem.

Reklama