Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté zdolali v prvním finále Ostravu

První finálový zápas volejbalové extraligy mužů vyhrály favorizované České Budějovice. Obhájci titulu v domácím prostředí zvítězili nad Ostravou 3:2, druhý zápas se opět v jejich hale hraje v sobotu.

Článek

Ostravané v semifinále nečekaně vyřadili nejlepší celek základní části Duklu Liberec, a třebaže v prvním finálovém setu jen dotahovali, nakonec ho prohráli jen minimálním rozdílem dvou bodů. Podobný průběh mělo i druhé dějství, které rovněž skončilo 25:23 pro lépe bránící Jihostroj. V koncovce poslal domácí trenér Jan Svoboda na hřiště čerstvého Kriška, který tvrdými údery set rozhodl.

Pak se karta otočila a navrch začali mít hosté, kteří přestali chybovat a v útoku se spoléhali hlavně na neúnavného slovenského univerzála Michaloviče. Ostravané dovedli zápas až do tie-breaku, ale o další překvapení na úkor favorita se nakonec nepostarali. Zkušenější obhájci titulu vyhráli zkrácený pátý set 15:10.

V prvním utkání o třetí místo vyhrál Liberec nad Příbramí rovněž 3:2, když dokázal dotáhnout ztrátu dvou setů. Série o bronzové medaile se hraje na tři vítězství, finále na čtyři.

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 1. zápas:
České Budějovice - Ostrava 3:2 (23, 23, -23, -21, 10).
O 3. místo - 1. zápas:
Liberec - Příbram 3:2 (-21, -21, 23, 22, 12).

Reklama

Související témata: