Hlavní obsah

Duel hvězd: Z beka Janeckého čiší jistota

Marek Burkert, Igor Bruzl

Kapitánská céčka na dresech symbolizují jejich nepostradatelnost pro tým, což v play-off platí dvojnásob. Třinecký Richard Král a veterán z Pardubic Otakar Janecký jdou na led vždy, když se zápasy lámou. Ve třetím duelu byl více vidět domácí lídr, ale minimálně stejně platný pro tým byl i jeho o deset let starší protihráč, nastupující v obraně.

Článek

Kvůli absenci Michala Sýkory a Zábranského sáhli trenéři Pardubic k variantě, kterou si Janecký vyzkoušel už asi desetkrát v sezóně. Hrál ve dvojici s Čáslavou a z jeho pohybů přímo čišela jistota, jako by snad ani nebyl více než třicet let útočníkem.

"Měl jsem hrát jednoduše a to jsem snad splnil. Jeden závar za zápas celkem ujde," smál se Janecký, kterého to dopředu netáhlo: "Play-off o útočení není, tak jsem se držel raději vzadu."

Král protestů

Kapitán Třince už nemusel čelit atakům pradubického bodyguarda Pišteka, jenže stejně jako na východě Čech ho přiváděli k nepříčetnosti rozhodčí. Kolik času Král odstál vedle půlkruhu, vymezeného pro rozhodčí u lavice časoměřičů.

S protesty ale neuspěl, stejně jako při několika slibných šancích. Na Svobodu si nepřišel žádným zakončením. "Je to opravdu výborný gólman, jenže tentokrát jsme neměli ani štěstí v koncovce," potvrdil.

Reklama

Související témata: