Hlavní obsah

Prostějov - Olymp Praha 3:2 Volejbalistky Prostějova porazily Olymp Praha až po tuhém boji

Volejbalistky Prostějova porazily v druhém finále extraligy Olymp Praha po tuhém boji 3:2. V sérii vedou na zápasy 2:0 a ve středu mohou potvrdit v Praze zisk pátého titulu v řadě.

Článek

Na rozdíl od sobotního utkání musely favorizované hráčky Prostějova o vítězství tvrdě bojovat. Mladý tým Olympu Praha sahal po vítězství, nezvládl ale slibně rozehranou koncovku čtvrtého setu. V tie-breaku už Prostějovanky uplatnily své větší zkušenosti.

Stejně jako v prvním duelu zápolil Olymp v úvodním setu s nahrávkou a doplácel na nevynucené chyby. Domácí hráčky byly přesnější, útočné akce rozehrávala Vincourová a v zakončení si nejlépe vedly Hippeová s Kossányiovou.

Od druhého setu ale Olymp zpřesnil hru, v útoku se začaly prosazovat Kvapilová se Sládkovou a v obraně je doplňovala mladičká Mlejnková. Domácí volejbalistky naopak postupně ztrácely jistotu, dostaly se pod tlak a často chybovaly. Trenér Čada se pokoušel herní pokles zastavit střídáním, ale ani to k obratu nepomohlo.

Pražanky zvládly koncovku druhého setu, získaly sebevědomí a převzaly režii zápasu do svých rukou. Prostějov se herně trápil, prohrál i třetí sadu a ve čtvrté za stavu 13:15 navíc ztratil kvůli zraněnému kotníku svou hlavní útočnou oporu Hippeovou.

"Olymp podal zcela jiný výkon než v prvním utkání. Výborně servíroval i blokoval. Měli jsme dnes problémy s útočnými akcemi, těžko jsme se prosazovali," přiznal prostějovský kouč Miroslav Čada. Zraněná Hippeová mu bude chybět i v dalším pokračování finálové série. "Má těžký výron kotníku a sezonu už pro ni bohužel skončila," dodal Čada.

Na rozdíl od druhé sady ale hráčky Olympu v koncovce čtvrtého setu znervózněly a Hanačkám se podařilo odvrátit hrozbu letošní čtvrté prohry v extralize. V tie-breaku už s přehledem ovládly zápas domácí volejbalistky, které postupně získaly náskok 12:7 a vítězství si už nenechaly ujít.

Navzdory porážce mohl být trenér Olympu Stanislav Mitáč s výkonem svých svěřenkyň spokojen. "Škoda jen, že jsme doplatili ve čtvrtém setu na nedostatek zkušeností a nedotáhli zápas do vítězného konce. Od druhého setu jsme hráli nebojácně a favorita jsme více než potrápili. Naše hráčky se opět přesvědčily, že se dá uspět i proti favoritovi. Ještě chceme Prostějov potrápit v dalším pokračování série," uvedl Mitáč.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápas:
Agel Prostějov - Olymp Praha 3:2 (19, -23, -20, 23, 9), stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: