Hlavní obsah

Milwaukee - Miami 91:104Stav série 0:3Basketbalisté Heat jsou krůček od postupu, Allen překonal rekord

New York
Aktualizováno

Obhájci titulu v NBA basketbalisté Miami kráčejí za hladkým postupem do druhého kola play off. Na palubovce Milwaukee ve čtvrtek zvítězili 104:91 a v sérii na čtyři výhry vedou 3:0. Chicago zdolalo Brooklyn 79:76 a vede 2:1. První vítězství v sérii úvodního kola vybojoval Memphis, který porazil doma Los Angeles Clippers 94:82.

Foto: Joe Skupper, Reuters

Nejlepším střelcem Miami byl s 23 body veterán Ray Allen (zcela vlevo).

Článek

Nejlepším střelcem Miami byl s 23 body veterán Ray Allen, který překonal rekord v počtu tříbodových košů v play off v kariéře. Proti Milwaukee dal pět trojek a celkem jich má na kontě 322 - o dvě více než dosavadní rekordman Reggie Miller.

Miami vyhrálo navzdory střeleckému trápení jedné z opor Dwyanea Wadea, jenž dal jen čtyři body. "Střílel jsem příšerně, ale jinak jsme hráli dobře," uvedl Wade, který trefil jediný z 12 pokusů z pole. I s bolavým kolenem byl ale jinak platným hráčem, když zaznamenal 11 asistencí, devět doskoků a získal pět míčů.

Úřadující šampióni zvítězili pojedenácté za sebou a vyhráli 40 z posledních 42 zápasů. Postup mohou slavit už v neděli.

Chicago urvalo druhou výhru

Chicago urvalo v nepohledném utkání s Brooklynem druhou výhru a postupu se může přiblížit v sobotu. "Dělali jsme to, co bylo potřeba, abychom vyhráli. V play off to jinak nejde. Nic není dokonalé," komentoval lopotné vítězství Carlos Boozer, jenž nastřílel 22 bodů a přidal 16 doskoků. Luol Deng dal o bod méně.

Tahounem Memphisu, který usiluje o zvrat v sérii s Clippers, byl Zach Randolph, autor 27 bodů a 11 doskoků. Losangeleský celek utrpěl porážku po sérii devíti výher.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 3. zápasy:
Milwaukee - Miami 91:104 (stav série 0:3)
Chicago - Brooklyn 79:76 (stav série 2:1)
Západní konference - 3. zápas:
Memphis - LA Clippers 94:82 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: