Hlavní obsah

Brňanky vyhrály na Folimance o bod a nedovolily mistrovskou korunovaci basketbalistek USK

Praha

Basketbalistky USK Praha marně doufaly, že už v úterý doma zažijí mistrovskou korunovaci. Finále ligového play off ještě nekončí, Imos Brno vyhrál na Folimance o bod 73:72 a série o titul tak pokračuje ve čtvrtek na moravské půdě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Elhotová z USK Praha (vpravo) a Tereza Pecková z Brna během třetího finále play off basketbalové ligy žen v Praze.

Článek

Ženy USK útočí na mistrovský hattrick, jenže Brno se vzepřelo očekávanému scénáři a výhrou ve finálové sérii po prvé od roku 2010 odvrátilo mečbol pražského celku. "Byl to náš nejlepší výkon v poslední době, protože jsme udrželi celý zápas nasazené tempo a dokázali pohlídat domácí podkošové hráčky, aby se nerozvinuly," vyprávěl brněnský trenér Jan Bobrovský.

Brno si prakticky celou dobu udržovalo vedení a za výhrou ho táhla spolehlivá rozehrávačka Horáková, která se sice omluvila z účasti na ME, ale její forma je stále reprezentační. Trumfem hostů se pak stala Tereza Pecková, jež proměnila pět tříbodových střel. "Někdy takhle umí zahrát, takřka excelentně se ji dařilo v koncovce," těšilo Bobrovského. "V předchozích zápasech nám bránění pivotek dělalo problémy, to jsme v Praze hodně zlepšily," vysvětlovala Pecková.

Na hráčky USK, které od příští sezóny doplní z ciziny se domů vracející reprezentantka Jana Veselá, evidentně dolehla tíha posledního kroku za titulem. "Chtěly jsme to uzavřít doma, teď mohou přijít zbytečné nervy. Byla by hloupost mluvit o tom, že jsme neměly štěstí. Nedokázaly jsme se prostě prosadit pod košem, hráčky se mi zdály nekoncentrované na svou práci. Brnu až nezvykle hodně vycházela střelba, " litovala trenérka Natália Hejková.

Její protějšek Bobrovský si hned vzpomínal, jak Brno neudrželo ve finále vedení 2:0 na zápasy a pustilo USK na trůn. "Třeba bychom jim to teď mohli po letech oplatit, ale nemyslím, že by se pražský celek složil. Každopádně budeme se snažit doma zahrát tak, abychom se ještě do Prahy vrátili rozhodujícímu pátému duelu," tvrdil brněnský kouč. "Řekly jsme si, že kdyby to měl být poslední zápas sezóny, tak ať ho odehrajeme se ctí. Každopádně jsme se jely rvát o vítězství a totéž uděláme ve čtvrtek doma," dodávala Pecková.

Liga basketbalistek - finále play off:
USK Praha- Imos Brno 72:73
Nejvíce bodů: Škerovičová 15, Elhotová 12, Vítečková a Vaughnová po 10 - Pecková 21, Abdiová 17, Horáková 14, 700 diváků, čtvrtiny 18:20, 15:14, 18:21, 21:18, fauly: 12:14, trestné hody: 9/6 - 10/8, trojky: 6:7, stav série 2:1.

Reklama