Hlavní obsah

České beachvolejbalistky vyhrály v Šanghaji ze čtyř zápasů jeden

Šanghaj

České plážové volejbalistky si na grandslamu v Šanghaji připsaly ze čtyř zápasů jedno vítězství. Poloviční úspěšnost měly nasazené šestky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, zato Martina Bonnerové s Barborou Hermannovou neuhrály ani set a v pátek potřebují zvítězit, aby postoupily do play off.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážová volejbalistka Markéta Sluková.

Článek

Olympioničky Kolocová se Slukovou loni v Šanghaji skončily páté, před týdnem na úvodním turnaji Světového okruhu byly deváté. Na začátku sezony se jim ale nedaří podle představ. Dnes nejprve těsně podlehly Polkám Kolosinské s Brzostekovou, pak si uchovaly šanci na postup výhrou nad Fendrickovou s Branaghovou z USA.

"Co si budeme povídat, pořád se trochu hledáme a to kulatý s námi ještě moc nechce kamarádit," napsaly na facebooku. "V prvním zápase prohra 'o fous', ve druhém výhra taky 'o fous'. Výsledky jsou všelijaké, je nás tady víc, kdo po dlouhé zimní přípravě formu ještě nepotkal," uvedly čtvrtfinalistky loňských her v Londýně.

Bonnerová s Hermannovou začaly hrát na elitním okruhu pravidelněji loni a před týdnem v čínském Fu-čou se rovněž dělily o deváté místo. Dnes ale nezopakovaly výhru nad Číňankami Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan a nestačily ani na favorizovaný nizozemský pár Van Gestelová, Meppelinková. V pátek se utkají s Broderovou, Valjasovou z Kanady o třetí postupové místo ze skupiny.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Šanghaji:
Ženy:
Skupina F:
Kolocová, Sluková (6-ČR) - Fendricková, Branaghová (22-USA) 2:0 (22, 21)
Kolosinská, Brzosteková (27-Pol.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-22, 15, 14).
Skupina H:
Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan (8-Čína) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:0 (15, 14)
Van Gestelová, Meppelinková (9-Niz.) - Bonnerová, Hermannová 2:0 (15, 14).

Reklama