Hlavní obsah

Ukrajinský Užhorod má zájem hrát interligu házenkářek

Praha

Interligu házenkářek by spolu s českými a slovenskými kluby mohl hrát ukrajinský celek Karpaty Užhorod. O start ve společné soutěži WHIL projevil zájem a žádost už zaslal na oba svazy. Zda se Užhorod připojí, by mělo být jasné nejpozději na konci května, kdy je uzávěrka přihlášek.

Foto: Zdeněk Koza

Ilustrační foto.

Článek

Interligu v poslední sezóně hrálo 13 týmů - osm českých včetně mistra z Mostu a pět slovenských. Pokud by se měl Užhorod, jenž leží na hranicích se Slovenskem zhruba 40 km od jiného účastníka soutěže Michalovců, připojit, pak jedině na úkor Slovenska.

"Je to vůbec základní podmínka a bude v tomto případě záviset na zájmu slovenských klubů naplnit jejich účastnickou kvótu. V naší reakci je jasné, že si nepřejeme navýšení nad čtrnáct účastnických oddílů," uvedl pro svazový web předseda Českého svazu házené Jaroslav Chvalný.

Interligu už v minulosti hrál rakouský účastník Hypo Niederösterreich a v sezoně 2002/03 soutěž vyhrál. Užhorod na Ukrajině své nejvyšší soutěži jasně dominuje, jeho připojení by musely odsouhlasit i zúčastněné kluby.

Reklama