Hlavní obsah

Výkony rozhodčích byly ostudné, rozčilovalo vyfaulovanou Horákovou

Brno

Basketbalistky USK Praha slaví třetí mistrovský titul v řadě. V dramatickém čtvrtém finálovém utkání ligového play off v Brně vyhrály 80:73 až po pětiminutovém prodloužení a mohly spustit gejzír radosti. Šampaňské teklo proudem už přímo na hřišti. Zato domácí byli naštvaní na výkony rozhodčích.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hana Horáková z Brna v utkání proti USK Praha

Článek

„Pro mě je to velice šťastný okamžik. Premiérový český titul slavím s USK právě v Brně, kde jsem v minulosti vybojovala dva euroligové triumfy," zářila slovenská trenérka pražského družstva Natálija Hejková.

Slavnostní pocity zažívala také křídelnice USK Eva Vítečková. „I pro mě je skvělé, že jsem další titul získala v Brně proti týmu, s nímž jsem v minulosti na deset prvenství dosáhla. Teď mám už třetí se svým novým celkem. Je moc dobře, že již nedojde na pátý rozhodující duel na Folimance," oddechla si.

Předpověděla, že oslavy budou mohutné. „Myslím ale, že nijak zvlášť dlouhé. Naše cizinky se už těší domů, a my zase na dovolenou. Avšak člověk nikdy neví," dodala Vítečková se šibalským úsměvem.

Sudí pískali správně, říkala Hejková

Měla za to, že o osudu střetnutí rozhodl především nucený odchod brněnské kapitánky Horákové pro pět osobních chyb na konci řádné hrací doby, po níž byl stav nerozhodný 64:64. Hana Horáková ovšem těžce nesla, že nemohla utkání dohrát. „To, co předvedli páni rozhodčí, je ostuda basketbalu. Vždyť já jsem se předtím za celou sezónu ani jednou nevyfaulovala," zlobila se.

Hejková měla ovšem přesně opačný názor. „Teprve v tomto finálovém střetnutí pískali sudí tak, jak se má. Aby se nikdo nezranil. Zranění se nám ale stejně nakonec nevyhnulo, Škerovičová si zřejmě zlomila ruku," litovala.

Ani kouč Brňanek Jan Bobrovský nebyl s počínáním rozhodčích spokojený. „Doplatili jsme na jejich několik hodně necitlivých verdiktů. Je ovšem pravda, že v nastaveném čase jsme zbytečně ztratili několik balónů. Nemáme se ale za co stydět. Sezóna není neúspěšná, vždyť jsme kromě druhého místa v lize triumfovali v Českém poháru," připomněl.

Bobrovský se nehodlal pouštět do spekulací, zda bude jeho tým schopen v příští sezóně Pražankám titul vyrvat. „Všechno je o penězích. A my nyní ještě vůbec nevíme, jak na tom po ekonomické stránce budeme," nechtěl předjímat.

Reklama

Související témata: