Hlavní obsah

Basketbalistka Horáková zvažuje po prohraném finále konec kariéry

Brno

Nejlepší basketbalistka Evropy za rok 2010 Hana Horáková, která v září oslaví 34. narozeniny, chce ukončit hráčskou kariéru. Bývalá kapitánka reprezentace to řekla po čtvrtečním ligovém finále, v němž její IMOS Brno prohrál po prodloužení s USK Praha, který tím obhájil titul.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnská basketbalistka Hana Horáková (vpravo) ve finálovém utkání proti USK Praha bojuje s Jelenou Škerovičovou.

Článek

"Chci už skončit," řekla České televizi Horáková. Nakolik její rozhodnutí ovládly emoce po zápase, který kvůli pěti osobním chybách nedohrála, zřejmě ukáže až nejbližší čas.

S trenérem Brňanek Janem Bobrovským na téma konec kariéry Horáková diskutovala v průběhu sezóny. "Po finále jsem s ní ještě nemluvil. Před tím mi ale řekla, že už nechce hrát Evropskou ligu. Ale ještě by případně hrála domácí nejvyšší soutěž," uvedl Bobrovský.

Horáková získala s Brnem deset mistrovských titulů a vyhrála Evropskou ligu v roce 2006. S reprezentací hrála na třech olympijských hrách a v roce 2005 byla členkou týmu, který získal titul mistryň Evropy. V roce 2010 dovedla národní tým ke stříbru na domácím mistrovství světa. Ještě loni startovala na OH v Londýně, účast na nadcházejícím ME v červnu ve Francii už odmítla.

Bobrovský zatím nemá jasno o složení týmu v příští sezóně. Na odchodu do WNBA je střelecká opora Farhiya Abdiová, kterou draftoval tým Los Angeles Sparks. "Některé hráčky chtějí do zahraničí, jiné chtějí zkusit něco jiného. Bude také hodně záležet na financích a na postoji města," poznamenal Bobrovský.

Reklama

Související témata: