Hlavní obsah

Boston - New York 80:88 New York Knicks po 13 letech postoupili do druhého kola play off NBA. Odnesl to Boston

New York
Aktualizováno

Postup do druhého kola play off NBA si v pátečních šestých zápasech zajistili basketbalisté New Yorku, Oklahomy, Indiany a Memphisu. Ve čtvrtfinále doplnili Miami, San Antonio a Golden State. Z úvodních sérií zbývá rozhodnout ještě souboj mezi týmy Brooklynu a Chicaga, které svedou závěrečnou sedmou bitvu v sobotu.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

New York Knicks oslavují před zraky zklamaných bostonských Celtics postup v play off NBA.

Článek

Memphisu se povedlo v sérii s Los Angeles Clippers otočit nepříznivý stav 0:2. Postup si zajistil vítězstvím 118:105. Grizzlies vyhráli čtyři zápasy po sobě v play off poprvé v historii, stejný obrat v sérii před nimi zvládlo jen devět týmů.

Hned sedm hráčů Memphisu nastřílelo dvouciferný počet bodů, po 23 bodech zaznamenali Mike Conley a Zach Randolph. V dresu Clippers si 30 body vytvořil osobní maximum v play off náhradník Matt Barnes. O dva body méně dal Chris Paul, který byl dvě a půl minuty po vražení do Marka Gasola vyloučen, což hosté těžce nesli.

Memphis rozehraje druhé kolo v neděli na hřišti Oklahomy, která v pátek zvítězila v Houstonu 103:94. Nejvýše nasazený tým postoupil do semifinále Západní konference třetí rok po sobě. Oklahomu dovedli k výhře autor 27 bodů Kevin Durant a Kevin Martin, jenž nastřílel 25 bodů a zastoupil Russella Westbrooka, pro kterého po operaci kolena skončila sezóna.

New York prošel do druhého kola po 13 letech a v neděli zahájí sérii proti Indianě. Knicks sice v Bostonu málem promrhali vedení o 26 bodů, ale nakonec zvítězili 88:80. „Pro celý klub i jeho fanoušky je tohle ohromný pokrok. Zkusíme vyhrát titul. Udělali jsme velký krok, ale ještě zbývá dlouhá cesta," řekl trenér Mike Woodson.

Indiana si zajistila postup výhrou v Atlantě 81:73 a jako první v této sérii dokázala uspět na soupeřově palubovce. Hawks vůbec nevyšla druhá čtvrtina, v níž dali jen devět bodů, čímž se postarali o negativní klubový rekord. Pacers šli do poslední čtvrtiny s vedením o 15 bodů, Atlanta sice zabojovala a snížila na tříbodový rozdíl, ale na zvrat neměla.

1. kolo play off NBA
Východní konference - 6. zápasy
Atlanta - Indiana 73:81 (konečný stav série 2:4)
Boston - New York 80:88 (konečný stav série 2:4)
Západní konference - 6. zápasy
Houston - Oklahoma City 94:103 (konečný stav série 2:4)
Memphis - LA Clippers 118:105 (konečný stav série 4:2)

Reklama

Související témata: