Hlavní obsah

Brooklyn - Chicago 93:99Chicago jde v play off NBA dál. V sedmém zápase přehrálo Brooklyn o šest bodů

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Chicaga Bulls vyhráli rozhodující sedmou bitvu na palubovce Brooklynu 99:93 a zkompletovali seznam účastníků konferenčních semifinále NBA. Ve druhém kole play off je nyní čekají obhájci titulu z Miami.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Radost basketbalistů Chicaga z postupu v play off NBA byla vskutku nezměrná. Na snímku zprava Marco Belinelli, Joakim Noah a Daequan Cook

Článek

Bulls zahájili sérii před dvěma týdny jasnou porážkou v Brooklynu, pak ale vyhráli třikrát za sebou, než se vrátili do hry o postup Nets. V rozhodujícím utkání Chicago ani jednou neprohrávalo. Díky povedené druhé čtvrtině (32:19) hosté vedli v poločase o 17 bodů a Nets už se nepovedlo přiblížit na menší než čtyřbodový rozdíl.

Největší zásluhu na postupu měl Joakim Noah, který si připsal 24 bodů, 17 doskoků a šest bloků. Marco Belinelli přidal stejný počet bodů. Chicago střílelo s úspěšností 48,8 procenta, zatímco Brooklyn se dostal pouze na 40,7. Domácí tým vedl s 24 body Deron Williams, na 21 bodů se dostal Brook Lopez. Pouze šesti body přispěl Joe Johnson, který trefil jen dvě ze 14 střel z pole.

Vzhůru na obhájce titulu

„V prvním zápase jsme dostali pořádný výprask, ale zvedli jsme se, bojovali, a je to příběh sezóny," radoval se trenér Chicaga Tom Thibodeau. „Nebyli jsme tak agresivní jako oni, hlavně na doskocích. Druhá čtvrtina nám utekla. Pak jsme se vrátili s velkým úsilím, plni energie. Jiná střela támhle nebo jiné rozhodnutí a mohli jsme být zpátky úplně, ale museli jsme se vykopávat ze sakra velké díry proti týmu, který nevypustí jediný zápas," řekl kouč Brooklynu P.J. Carlesimo.

Semifinále konferencí začne už v neděli. New York přivítá Indianu a Oklahoma se utká s Memphisem. V pondělí další sérii odstartuje San Antonio proti Golden State a Miami proti Chicagu.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 7. zápas:
Brooklyn - Chicago 93:99 (konečný stav série 3:4).
Dvojice pro 2. kolo play off:
Východní konference: Miami - Chicago, New York - Indiana.
Západní konference: Oklahoma - Memphis, San Antonio - Golden State.
2. kolo play off NBA - Západní konference, 1. zápas:
Oklahoma City - Memphis 93:91.

Reklama

Související témata: