Hlavní obsah

Samobor - Most 24:20Mostecké házenkářky věří, že čtyřgólovou ztrátu v domácí odvetě smažou

Samobor

Prohra o čtyři góly v úvodním finále Challenge Cupu na půdě chorvatského Samoboru uchovává před domácí odvetou (příští neděli od 12:30 hod.) házenkářkám Mostu naději na pohárové prvenství. Vítězky interligy mají už nyní na kontě unikátní úspěch, vždyť v samostatné historii země ještě žádný český klub o evropskou trofej ve finále nehrál. Most ale touží udělat i ten poslední krok pohárového tažení.

Foto: Darko Bandič, ČTK/AP

Mostecká házenkářka Martina Weisenbilderová střílí na branku chorvatského Samoboru.

Článek

„Věřím, že doma můžeme tu ztrátu smazat. Herně v našem prostředí určitě půjde výkon nahoru," říkal trenér Dušan Poloz, jehož tým v Samoboru zničila především výtečně chytající brankářka Radovaničová se 46procentní úspěšností zákroků. Vedle řady brejků zneškodnila i dvě mostecké sedmičky.

České šampiónky nezačaly utkání před tisícovkou diváků v Chorvatsku vůbec dobře. Uplynula sotva čtvrthodina a prohrávaly už 6:13, ale postupně dokázaly domácí přibrzdit důraznějším bráněním. Hodně tomu pomohla i Müllnerová v brance, dohráváním útoků až do křídel pak Most trpělivě ukrajoval z náskoku soupeřek.

Když sedm minut před koncem snížila reprezentační spojka Martinková na 19:18, Samobor se dostal do úzkých. Jenže v nervózním závěru druhý celek chorvatské ligy ještě procitl. Podržela ho střelkyně Golubičová i bouřící hlediště a odskočil na konečný rozdíl čtyř branek.

Challenge Cup házenkářek – první finálové utkání:
Samobor - Most 24:20 (16:10)
Nejvíce branek: Golubičová 9, Lovričová 6, Kuzmičová a Balašková po 3 – Beňušková a Janoušková po 5, Martinková a Růčková po 3.
Odveta se hraje v Mostě 12. května od 12.30 h.

Reklama

Související témata: