Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic budou hrát opět Ligu mistrů

I když nezískali volejbalisté Českých Budějovic domácí titul a ve finále překvapivě podlehli Ostravě, budou díky divoké kartě hrát opět Ligu mistrů. Zda se nejlepší evropské klubové soutěže zúčastní i ostravští šampióni, zatím není jasné, klub zjišťuje své finanční možnosti.

Foto: David Veis, ČTK

Volejbalisté Českých Budějovic se radují po vítězném setu v utkání s Ostravou.

Článek

"Je to pořád otevřené. Jednáme, v pondělí to vyřešíme," řekl ČTK manažer Ostravy Tomáš Zedník. Krátce po mistrovských oslavách klub naznačil, že z ekonomických důvodů zřejmě dá přednost jinému evropskému poháru. V sezoně 2006/07 Ostrava coby český šampión v Lize mistrů startovala.

Jihočeši jsou v posledních letech pravidelným účastníkem Ligy mistrů, na podzim do ní vstoupí už pošesté za posledních sedm let. Do play off zatím nikdy neprošli, loni měli na kontě poprvé v jednom ročníku dvě výhry a pokračovali v nižším Poháru CEV.

"Využili jsme nabídku divoké karty, která nám byla udělena za výborné výsledky v loňské sezóně Ligy mistrů," řekl prezident českobudějovického klubu Jan Diviš. U mužstva zůstal trenér Jan Svoboda, z hráčů skončili smečař Peter Pláteník a univerzál Jakub Novotný. První posilou je slovenský reprezentant Robert Hupka z německého Unterhachingu.

"Robert je dlouholetý slovenský legionář, který v poslední době působil v německých družstvech Unterhachingu a Friedrichshafenu. Spolehlivý, pracovitý hráč, který může nastoupit na pozici smečaře, případně libera. Své kvality prokázal v zahraničí i ve slovenském národním týmu," charakterizoval jej kouč Svoboda.

Přijít by mohl ještě jeden smečař. "S tím však uzavřeme smlouvu pouze na čtyři měsíce. Prakticky ho angažujeme na Ligu mistrů. Jedním z těchto adeptů je Andy Rojas," zmínil Diviš dosavadního člena kádru Jihostroje z Venezuely, kterému skončila smlouva.

Reklama

Související témata: