Hlavní obsah

Nymburk - Pardubice 106:72Stav série 1:0Basketbalisté Nymburka zahájili semifinále další "stovkou"

Nymburk

Basketbalisté Nymburka vyhráli první semifinále s Pardubicemi suverénně 106:72 a i posedmé za sebou překonali stobodovou hranici. Druhý bod v sérii z potřebných tří mohou mistři NBL z posledních devíti let získat v pátek na palubovce soupeře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

Nymburští favorité rázně vykročili za jubilejním desátým ligovým titulem a připsali si dvacátou výhru v řadě. Jako první se do listiny úspěšných střelců zapsal trojkou symbolicky Radoslav Rančík, jenž byl na konci se 24 body i nejlepším střelcem zápasu.

"Odehráli jsme dobrý zápas, byla dobrá obrana i útok. V obraně jsme trošku zaspali v první čtvrtině, ale pak jsme to zlepšili a dostávali se do bodové výhody. Opět jsme uhájili domácí palubovku a podařila se nám i další stovka," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg. "Další zápas je ovšem nový příběh, jsme profíci a už v tuto chvíli se na něj maximálně soustředíme," dodal.

Pardubický kouč Dušan Bohunický litoval, že jeho tým nebyl schopný využít slabšího začátku soupeře k vybudování náskoku. "Trenér domácích na své hráče po první čtvrtině zatlačil, ti zvýšili aktivitu a od druhé čtvrtiny jsme se s tím těžko vyrovnávali," zhodnotil.

Druhé semifinále Prostějov - Ostrava začne ve středu.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Nymburk - Pardubice 106:72 (25:20, 49:36, 77:54)
Nejvíce bodů: Rančík 24, Welsch a Naymick po 12, Carter 11, Benda 10 - Žabas a Muirhead po 15, Kotas 13, Peterka 12. Rozhodčí: Vyklický, Hošek, Kučera. Fauly: 20:21. Trestné hody: 26/31 - 12/18. Trojky: 8:8. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: