Hlavní obsah

Házenkáři Jičína vyhráli v Lovosicích a v neděli mohou mít titul

Aktualizováno

Házenkáři Jičína vyhráli v sedmém kole nadstavby v Lovosicích 29:21 a po zaváhání druhých Hranic mohou už v neděli slavit premiérový titul mistra extraligy. Pro Východočechy by to byla zároveň první medaile v klubové historii.

Článek

Jičín chtěl odčinit předchozí vysokou prohru v Zubří a začátek mu vyšel výborně. Nejlepší střelec soutěže Tomáš Babák buď góly dával, nebo je ideálně připravoval pro spoluhráče, a po poločase hostující favorit i díky nepropustné obraně vedl už o osm branek.

Lovosice se pak všemožně snažily manko smazat, dotáhly se až na pětibrankový rozdíl, ale Jičín si už závěr pohlídal. Titul může slavit v neděli po domácím duelu s Hranicemi, stačí mu remíza. V závěru se do vítězné jičínské sestavy zapojila i levá spojka Naimann, jemuž se ve středu narodila dcera.

"Vlítli jsme dobře do zápasu, fungovala nám obrana, zachytali gólmani, takže se nám povedl celý zápas. Oproti Zubří to byl velký rozdíl," řekl České televizi nejlepší střelec Jičína Jan Vocásek, autor šesti branek.

Hranice doma podlehly o gól dosud poslednímu týmu skupiny o titul Plzni 20:21. Alespoň o bod přišel druhý tým tabulky několik sekund před koncem po chybě v zakončení, po níž Plzeňští vstřelili gól z rychlého protiútoku. Vrátili se tak do hry o medaile a na poslední místo tabulky poslali Zubří, které prohrálo na palubovce Dukly 18:25. Pražané poskočili na třetí místo o jediný bod za Hranice.

Extraliga házenkářů - 7. kolo nadstavby:
Skupina o titul:
Hranice - Plzeň 20:21 (9:11)
Nejvíce branek: Rachač 6, Stržínek 4, Galus 3 - Petrovský 6, Linhart a Tonar po 4. Rozhodčí: Bruna, Vostatek. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 3:7. Diváci: 210.
Lovosice - Jičín 21:29 (8:16)
Nejvíce bodů: Jonáš 4, Kolomazník a Klimt 3/1, Malý a Landa po 3 - Vocásek 6, Babák 5/1, Bareš 4. Sedmimetrové hody: 6/3 - 4/2. Vyloučení: 5:7. ČK: 53. Lepieš (Jičín). Diváci: 750.
Dukla Praha - Zubří 25:18 (11:9)
Nejvíce branek: Šik a Lehotský po 5 - Bechný 4, Trifunovič a Václav po 3. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 0 - 4/4. Vyloučení: 3:1. Diváci: 175.

Reklama

Související témata: