Hlavní obsah

Házenkáři Jičína jsou po výhře nad Hranicemi poprvé mistry ligy

Jičín

Házenkáři Jičína slaví dvě kola před koncem extraligové sezóny historický mistrovský titul. Vůbec první medaili do klubové sbírky si pojistili domácím vítězstvím nad třetím týmem tabulky a vítězem letošního Českého poháru Hranicemi 25:20.

Článek

Jičín vyhrál už dlouhodobou část ligy a právě od Hranic si na konci března nechal vzít pohár, když v odvetě na soupeřově půdě neudržel vedení z domácího zápasu. V neděli se ale proti hranickému soupeři nenechal obrat o ligové prvenství.

Po vyrovnaném začátku se začal jičínský tým vzdalovat soupeři ve skóre od 26. minuty, když po Vocáskově trefě utekl na rozdíl dvou branek (10:8). Od té doby náskok už jen navyšoval, v poločasové pauze to bylo o čtyři góly, na konci ještě o jeden více.

Životní sezóna

Po loňském pátém místě tak Jičín prožil životní sezónu a ve výčtu českých ligových mistrů se přidal k desetinásobným šampionům z Karviné, trojnásobným z Dukly Praha a Zubří, dvojnásobným z Plzně a k Frýdku-Místku, jenž domácí soutěž vyhrál jednou.

Hranice v tabulce zůstaly třetí ještě za Duklou, jejich velkým soupeřem v bojích o zbývající medaile jsou ještě čtvrté Lovosice.

Extraliga házenkářů - 8. kolo nadstavby:
Skupina o titul:
Jičín - Hranice 25:20 (13:9)
Nejvíce branek: Vocásek 7, T. Babák 5, Král 5/2 - Stržínek 7, Dolák 3, Čadra a Hegar po 2. Rozhodčí: Skružný, Kavulič. Sedmimetrové hody: 3/2 - 2/1. Vyloučení: 6:3. Diváci: 1160.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články