Hlavní obsah

Nymburk - Pardubice 90:57Basketbalisté Nymburka jsou pojedenácté za sebou ve finále

Nymburk

Favorizovaní basketbalisté Nymburka prošli bez zaváhání do svého jedenáctého ligového finále po sobě, v němž budou usilovat o jubilejní desátý titul v řadě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nymburský basketbalista Jiří Welsch (uprostřed)

Článek

Ve třetím semifinálovém utkání zdolali Pardubice 90:57 a stejně jako úvodní sérii play off vyhráli 3:0 na zápasy. Východočeši získali bronzové medaile. O finálovém soupeři Nymburka se rozhodne mezi Prostějovem a Ostravou, kde je stav série 1:1.

Nymburk získal v Pardubicích už v druhé čtvrtině náskok 19 bodů. Ve 24. minutě se domácím povedlo snížit na jedenáctibodový rozdíl, ale více nedokázali. Následovala patnáctibodová série svěřenců Ronena Ginzburga a jasné vítězství.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 16 body pivot Pavel Houška, jenž přidal sedm doskoků. Čtyři hráči Nymburka pak nastříleli shodně po 11 bodech. Z domácích nepřekonal desetibodovou hranici nikdo.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 3. zápas:
Nymburk - Pardubice 90:57 (24:13, 45:32, 66:48)
Nejvíce bodů: Houška 16, Carter, Efevberha, Rančík a Welsch všichni 11 - Peterka 9, Bohačík 8, Muirhead a Peterka po 7. Rozhodčí: Vyklický, Hruša, Matějek. Fauly: 21:23. Trestné hody: 21/15 - 23/16. Trojky: 9:7. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články