Hlavní obsah

Miami - Chicago 94:91Stav série 4:1Basketbalisté Miami a Memphisu postoupili do konferenčních finále NBA

Miami
Aktualizováno

Obhájci titulu z Miami a basketbalisté Memphisu postoupili do semifinále play off NBA. Hráči Miami v pátém utkání porazili Chicago 94:91 a sérii vyhráli 4:1 na zápasy stejně jako Memphis, který zvítězil v Oklahomě nad nejlepším celkem Západní konference 88:84.

Foto: Joe Skipper, Reuters

LeBron James byl zase k nezastavení.

Článek

Favorizované Miami do utkání vstoupilo šňůrou 22:4, jenže hosté se vzepjali a v poločase už vedli 53:47. V třetí části náskok Bulls vyšplhal až na 11 bodů, ale v poslední čtvrtině se do vedení vrátili domácí Heat. Bulls mohli vybojovat prodloužení, ale trojkové pokusy Natea Robinsona ani Jimmyho Butlera nebyly přesné.

Vítěze vedl s 23 body a osmi asistencemi LeBron James. Osmnáct bodů včetně několika důležitých košů v poslední části nastřílel Dwyane Wade. Za hosty si 26 bodů a 14 doskoků připsal Carlos Boozer, Robinson po střeleckém trápení ve čtvrtém utkání tentokrát dal 21 bodů.

"Samozřejmě jsme zklamaní ze ztráty série. Ale nikdy mě nezklamal tenhle tým. Myslím, že jsme bojovali celý rok," ocenil své svěřence trenér Chicaga Tim Thibodeau.

Memphis v Oklahomě prohrál první čtvrtinu o pět bodů, ale v poločase už vedl 50:38. Skóre se i dál divoce vlnilo, domácí zakončili třetí část šňůrou 16:4, ale poslední dvanáctiminutovku otevřeli pro změnu Grizzlies úsekem 10:2.

Durant měl smůlu

Thunder ještě zabojovali a přiblížili se na dvoubodový rozdíl, ale Kevin Durant, který mohl pět vteřin před koncem utkání vyrovnat, koš nedal. Hráčem zápasu byl hostující Zach Randolph, který nasbíral 28 bodů a 14 doskoků. Rozehrávač Memphisu Mike Conley přidal 13 bodů a 11 asistencí.

Za domácí nastřílel Kevin Durant 21 bodů, ale trefil pouze pět z 21 pokusů z pole a nasbíral sedm ztrát. "Neprohráli jsme, protože jeden hráč špatně střílel. Prohráli jsme, protože soupeř byl o trochu lepší," zastal se Duranta trenér Oklahomy Scott Brooks.

2. kolo play off NBA:
Východní konference, 5. zápas:
Miami - Chicago 94:91, konečný stav série 4:1
Západní konference - 5. zápas
Oklahoma City - Memphis 84:88, konečný stav série 1:4

Reklama

Související témata: