Hlavní obsah

Golden State - San Antonio 82:94Stav série 2:4Basketbalisté San Antonia vyřadili v play off NBA Golden State

New York

Basketbalisté San Antonia zvítězili v play off NBA na palubovce Golden State 94:82 a po výhře 4:2 na zápasy postoupili do finále Západní konference. Ve Východní konferenci si hráči New York Knicks poradili s Indianou 85:75 a snížili stav série na 2:3.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Basketbalisté San Antonia Tracy McGrady (vpravo) a Tim Duncan

Článek

Největší podíl na výhře San Antonia měl s 19 body Tim Duncan, navíc i ostatní hráči zahajovací formace zakončili zápas ve dvouciferných číslech. Dalším soupeřem Spurs bude Memphis, první zápas je na programu v neděli.

Nejlepším hráčem Golden State byl s 22 body Stephen Curry, náhradníci přidali 36 bodů. Na setrvání týmu v play off, kde se Warriors představili poprvé od roku 1994, to však nestačilo. "Mrzí nás, že jsme skončili zrovna v domácím prostředí," řekl Curry. "Ale už se těšíme na další sezónu, protože víme, že máme na čem stavět," dodal.

Knicks snížili sérii

Hráči Knicks do pátého utkání s Indianou vstupovali s vědomím, že pro udržení v sérii musí bezpodmínečně zvítězit. To se jim po bojovném výkonu povedlo a v utkání ani jednou neprohrávali. V sestavě Indiany scházel rozehrávač George Hill, který se ve čtvrtém zápase zaskvěl 26 body, ale odnesl si z tohoto duelu otřes mozku.

Na druhé výhře New Yorku v sérii se 28 body podílel nejlepší střelec utkání Carmelo Anthony. Po třinácti bodech přidali Chris Copeland a J. R. Smith, který byl před utkáním nařčen zpěvačkou Rihannou, že se mu v sérii střelecky nedaří, protože se potýká s kocovinou z večírků. "Tohle nesleduji. J. R. je v poslední době chvíli dole a chvíli nahoře, ale já i tým mu stále věříme," řekl na adresu majitele ocenění pro nejlepšího náhradníka v soutěži trenér Knicks Mike Woodson.

Indianu střelecky vedl s 23 body Paul George, 17 bodů a 10 doskoků nasbíral David West. Náhradníci Pacers ale prohráli svůj souboj s domácí lavičkou 10:35. Rozdílem v utkání byly i trestné hody. Domácí měli bilanci 17/14, zatímco hosté proměnili z 33 pokusů pouze 19.

Šesté utkání se hraje v sobotu na hřišti Indiany, která na své palubovce v dosavadním průběhu play off zvítězila ve všech pěti zápasech.

Druhé kolo play off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
New York - Indiana 85:75 (stav série 2:3).
Západní konference - 6. zápas:
Golden State - San Antonio 82:94 (konečný stav série 2:4).

Reklama

Související témata: