Hlavní obsah

Štokr a Havelková se stali nejlepšími volejbalisty sezóny

Univerzál Jan Štokr se stal podruhé za sebou nejlepším českým volejbalistou sezóny, v kategorii žen byla poprvé zvolena Helena Havelková. Cenu za celoživotní dílo na slavnostním vyhlášení v Brně dostal Milan Čuda, člen stříbrného československého výběru z olympijských her v Tokiu 1964.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Štokr se stal poprvé vítězem volejbalové ankety loni a letos za své výkony v Trentinu, s kterým vyhrál italskou ligu i klubové mistrovství světa, prvenství obhájil. O hattrick se Štokr pokusí už jako hráč ruského Krasnodaru, kam přestoupil.

Právě za krasnodarské Dynamo hrála v uplynulé sezóně i Havelková a s ruským celkem se v březnu radovala z triumfu ve Vyzývacím poháru. Havelková na pomyslném volejbalovém trůnu nahradila reprezentační spoluhráčku Anetu Havlíčkovou.

Jasné favoritky měla kategorie plážového volejbalu a cenu podle očekávání získal pátý pár z londýnské olympiády Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

Zástupci překvapivého mistra v soutěži mužů Ostravy brali extraligové ceny - slovenský univerzál Peter Michalovič byl nejlepším hráčem a Zdeněk Šmejkal trenérem. Stanislav Mitáč z pražského Olympu se stal trenérem roku v ženském volejbalu a prostějovská Andrea Kossányiová nejlepší hráčkou elitní domácí soutěže.

Anketa Volejbalista roku 2013:
Hráč roku: Jan Štokr (Trentino/Itálie),
Hráčka roku: Helena Havelková (Dynamo Krasnodar/Rusko),
Trenér roku - muži: Zdeněk Šmejkal (Ostrava),
Trenér roku - ženy: Stanislav Mitáč (Olymp Praha),
Nejlepší beachvolejbalový pár: Kristýna Kolocová - Markéta Sluková,
Nejlepší hráč extraligy: Peter Michalovič (Ostrava),
Nejlepší hráčka extraligy: Andrea Kossányiová (Prostějov).
Cena za celoživotní dílo: Milan Čuda.

Reklama