Hlavní obsah

Česko - Ukrajina 74:67Basketbalistky porazily Ukrajinu i ve druhém přípravném utkání

České basketbalistky vyhrály i druhé přípravné utkání s Ukrajinou před mistrovstvím Evropy. Po úterním vítězství 83:60 dnes v Jindřichově Hradci triumfovaly po výsledku 74:67, a pozitivně se tak naladily na další průběh přípravy.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér basketbalistek Lubor Blažek

Článek

Trenér Lubor Blažek oproti úterku nasadil pozměněnou sestavu a poslal do hry například Veselou, Hanušovou nebo Bartoňovou, které do prvního zápasu vzhledem k širšímu kádru nezasáhly. Přesto měl zápas podobný průběh.

Češky měly navrch, znovu se jim dařilo v obraně, ale byly úspěšné i v útoku. Výsledkem bylo poločasové vedení o 15 bodů. Až ve druhé půli přišlo menší polevení, Ukrajinky se dostávaly k volným střelám z dálky, ale domácím se dařilo náskok udržovat až do závěrečných minut na dvouciferných číslech a drama nepřipustily.

Stínem utkání bylo zranění předpokládané kapitánky Veroniky Bortelové, kterou soupeřka už v první půli zasáhla do oka. "Zatím není jisté, jak na tom bude. Jen aby jí tento zápas nestál mistrovství Evropy. Celé družstvo to vnímá, protože Véra je náš základní rozehrávač," řekl Blažek.

Menší zranění utrpěla i Jana Veselá. "Utkání bylo zbytečně tvrdé. Na hráčkách se to psychicky podepsalo. Jsem rád, že jsme to ustáli a že jsme vyhráli. S výsledkem jsem spokojený, ale jinak jsem smutný," dodal Blažek.

Příští týden české basketbalistky vyzvou v Praze ve dvou zápasech Kanadu, následovat bude turnaj v Karlových Varech za účasti Lotyšska, Číny a Ruska. Evropský šampionát ve Francii začne 15. června.

Přípravné utkání basketbalistek před mistrovstvím Evropy v Jindřichově Hradci:
ČR - Ukrajina 74:67 (22:16, 42:27, 62:51)
Nejvíce bodů: Veselá, Zrůstová a Bartáková po 9, Elhotová a Křížová po 8, Vyoralová a Hindráková po 6 - Jagupovová 12, Ogorodnikovová 10, Kočubejová a Mirčevová po 8. Fauly: 14:24. Trestné hody: 33/26 - 15/12. Trojky: 6:5.

Reklama

Související témata: