Hlavní obsah

Kolocová, Sluková podruhé v Argentině vyhrály a mají jistý postup

Corrientes

Nejlepší české plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vyhrály na grandslamu Světového okruhu v Argentině i druhý zápas ve skupině a s předstihem si zajistily účast ve vyřazovací fázi. Dnes se utkají o postup přímo do druhého kola s Brazilkami Talitou Antunesovou a Taianou Limaovou, vítězkami předchozího grandslamu v Šanghaji.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vlevo) s Markétou Slukovou.

Článek

Po vítězství nad Nizozemkami Van der Vlistovou s Wesselinkovou porazily Kolocová se Slukovou německý pár Köhlerová, Schumacherová opět 2:1 na sety. "Mezi zápasy jsme měly jen hodinu pauzu, a aby toho nebylo málo, v půl šesté se začalo stmívat, celý den fouká a je ani ne 15 stupňů," napsaly z argentinského Corrientes čtvrtfinalistky olympijských her v Londýně.

"Talita, Lima jsou díky novému 'vypečenému' systému FIVB nasazené pouze na desátém místě, budou určitě těžkým oříškem," dodaly Kolocová se Slukovou. Hostitelská země totiž díky novému pravidlu získává nasazení 1 a 8, což pomohlo také Robertu Kufovi s Janem Hadravou.

Z pozice posledního nasazeného páru Češi zdolali domácí jedničky Mehameda s Azaadem a mají na kontě překvapivě už dvě výhry, tedy rovněž jistý postup. O něj naopak budou dnes bojovat Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu v plážovém volejbalu v Corrientes (Argentina):
Ženy:
Skupina G: Kolocová, Sluková (7-ČR) - Köhlerová, Schumacherová (23-Něm.) 2:1 (18, -19, 12).

Reklama