Hlavní obsah

Česko - Finsko 3:1Čeští volejbalisté porazili podruhé v přípravě Finy

Odolena Voda

Podruhé ze tří zápasů porazili čeští volejbalisté v přípravě na Evropskou ligu Finsko. Páteční zápas v Odoleně Vodě vyhráli svěřenci nizozemského kouče Stewarta Bernarda 3:1 na sety.

Článek

V závěrečném utkání série s Finskem dostal od začátku na nahrávce přednost mladý Jakub Janouch a Lukáš Ticháček ho střídal. Češi první dva sety získali, i když ten druhý až po boji 24:22. Třetí sice ztratili, ale ve čtvrtém zápas ukončili. "Vyzdvihnout se dá týmová souhra s minimálním počtem chyb. Finy jsme dostávali pod tlak přesnou hrou," řekl manažer reprezentace Zdeněk Sklenář.

Volejbalisté se po volném víkendu znovu sejdou ve stejném složení v pondělí na dvoudenní soustředění v Ostravě. Pak vyrazí na Slovensko, kde sehrají s domácím národním týmem dva tréninkové duely a 30. května v Popradu oficiální utkání. Do začátku Evropské ligy hráče čekají ještě kempy v Nymburku a Břeclavi.

Čeští volejbalisté vstoupí do Evropské ligy 15. června proti Španělům na turnaji v Maďarsku. Vrcholem sezóny pro ně bude zářijové mistrovství Evropy.

Přípravné utkání volejbalistů v Odolené Vodě u Prahy:
ČR - Finsko 3:1 (22, 24, -19, 23)
Sestava ČR: Holubec, Janouch, Mauler, Široký, Kriško, Bartoš, libero Bence - Hýský, Ticháček, Finger.

Reklama

Související témata: