Hlavní obsah

Kolocová, Sluková i Hadrava s Kufou skončili v Argentině devátí

Corrientes

Dělené deváté místo obsadily oba české páry na grandslamovém turnaji Světového okruhu v argentinském Corrientes. Olympioničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou zopakovaly výsledek z úvodního podniku v čínském Fu-čou, pro Roberta Kufu s Janem Hadravou jde o největší úspěch společné kariéry na písku.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

Kolocová se Slukovou podlehly ve druhém kole play off druhé nasazené americké dvojici Jennifer Kessyová, April Rossová, s kterými vypadly ve stejné fázi před měsícem ve Fu-čou i loni ve čtvrtfinále olympijského turnaje. Tentokrát české hráčky dokázaly vzít favorizovaným soupeřkám alespoň set. První sadu vyhrály 21:17, druhý set ztratily těsně 19:21 a v tie-breaku podlehly rovněž minimálním rozdílem 13:15. Po velkém boji odešly z kurtu poraženy za 55 minut.

Devátou příčkou si nicméně zlepšily si náladu po nevydařeném vystoupení v Šanghaji, kde nepostoupily do play off. "Z dalšího top ten výsledku máme velikou radost," uvedly české beachvolejbalistky.

Kufa s univerzálem extraligového Liberce Hadravou po třech výhrách ve skupině, z toho jedné bez boje, postoupili rovnou do druhého kola play off, Zápas o elitní osmičku s německou dvojicí Sebastian Dollinger, Stefan Windscheif ale prohráli 12:21 a 17:21.

Kufa s Hadravou až dosud na Světovém okruhu nevyhráli v hlavní soutěži ani jeden zápas. Loni v Praze vypadli po dvou porážkách a skončili na 25. místě. V Klagenfurtu a Starých Jablonkách neprošli kvalifikací. "Skvělý start do sezóny," napsali na facebooku.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu v plážovém volejbalu v Corrientes (Argentina):
Muži:
Play off - 2. kolo: Dollinger, Windscheif (13-Něm.) - Kufa, Hadrava (32-ČR) 2:0 (12, 17).
Ženy:
Play off - 2. kolo: Kessyová, Rossová (2-USA) - Kolocová, Sluková (7-ČR) 2:1 (-17, 19, 13).
České dvojice obsadily dělené 9. místo.

Reklama

Související témata: