Hlavní obsah

Memphis - San Antonio 93:104Stav série 0:3Spurs otočili utkání s Grizzlies a jsou krok od finále NBA

New York

Basketbalisté San Antonia smazali v třetím duelu semifinále NBA osmnáctibodové manko na palubovce Memphisu a díky výhře 104:93 po prodloužení vedou v sérii 3:0 na zápasy. Spurs jsou tak krok od postupu do finále soutěže, což se jim naposledy povedlo v roce 2007.

Foto: Mike Stone, Reuters

Basketbalista San Antonia Tony Parker (vpravo) nastřílel 26 bodů.

Článek

Memphis v letošním play off ještě neprohrál a výhodu domácího prostředí začal potvrzovat hned v úvodu třetího finále Západní konference. Grizzlies nutili hosty k chybám, díky nimž se dostávali do rychlých protiútoků a v první čtvrtině si vypracovali až osmnáctibodový náskok. Ale San Antonio se brzy vzpamatovalo, v poločase ztrácelo už jen čtyři body a na začátku poslední čtvrtiny šlo poprvé do vedení.

V poslední minutě za vyrovnaného stavu 86:86 netrefil hostující Manu Ginobili trojkovou střelu, ale na druhé straně se nájezdem neprosadil Mike Conley. Podruhé v sérii tak došlo k prodloužení, jež patřilo zkušenému San Antoniu, které v nastavení přehrálo Grizzlies o 11 bodů.

"Tohle je jedno z nejlepších vítězství, které jsem jako hráč Spurs zažil," radoval se po utkání Argentinec Ginobili. Vítěze střelecky vedli tři nejzkušenější borci: Tony Parker nastřílel 26, Tim Duncan 24 a Ginobili 19 bodů.

V dresu Memphisu se na 20 bodů dostal Mike Conley, 16 bodů a 14 doskoků přidal Marc Gasol a 15 bodů Quency Pondexter. Zach Randolph k 15 doskokům připojil 14 bodů, ale proměnil jen pět ze 14 pokusů z pole.

Čtvrtý zápase se hraje v Memphisu v pondělí.

Play off NBA:
Finále Západní konference - 3. zápas:
Memphis - San Antonio 93:104 po prodl. (stav série 0:3)

Reklama

Související témata: