Hlavní obsah

Nymburk - Prostějov 73:49Stav série 2:0Nymburk zdolal prostějovské torzo

Nymburk

Basketbalisté Nymburka vyhráli druhé finále play off NBL nad Prostějovem 73:49 a ujali se vedení v sérii 2:0. Boj o titul bude pokračovat ve středu a ve čtvrtek na Hané, hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburka Radoslav Rančík (uprostřed).

Článek

Prostějovská soupiska se oproti předchozímu zápasu ztenčila o dalšího hráče, ze sestavy vypadl po sobotním zranění Filip Šmíd, takže Hanáci proti velkému favoritovi nastoupili už jen v šesti. Přesto se tentokrát nepodařilo domácím v prvním poločase plném nepřesností na obou stranách výrazněji odskočit jako v sobotu, třebaže nepustili Orly ani jednou do vedení.

Až po změně stran se znovu výrazně projevila fyzická převaha obhájce titulu, v jehož dresu byl opět nejlepším střelcem Pavel Houška s 17 body, k tomu přidal 10 doskoků. Prostějovský Kamil Švrdlík, který stejně jako Pavel Slezák strávil na palubovce kompletní zápas, měl ještě lepší bilanci - při stejném bodovém zisku doskočil 16 míčů.

"Byl to jeden z našich špatných zápasů, které jsme letos v domácí soutěži odehráli. Na druhou stranu hráči jsou jenom lidé," prohlásil kouč vítězů Ronen Ginzburg. "Po včerejšku jsme nebyli tak koncentrovaní. Povedlo se nám ale hrát agresivně aspoň v obraně, jenom ta střelba byla tentokrát horší," dodal trenér Nymburka, který kráčí za desátým titulem po sobě.

"Nymburk hrál dnes s menší koncentrací, ale nám se určitě podařilo zpomalit hru," řekl prostějovský kouč Zbyněk Choleva. "Vytvářeli jsme si určité pozice, nespěchali jsme, čímž jsme nenabízeli Nymburku lehké zakončení z protiútoků nebo jednoduchý doskok. Pomalejší tempo utkání nám vyhovovalo, proto zrodil lepší výsledek než v prvním zápase," uvedl.

Finále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Nymburk - Prostějov 73:49 (10:7, 29:22, 49:32)
Nejvíce bodů: Houška 17, Hruban 11, Welsch a Efevberha po 10 - Švrdlík 17, Polášek 10, Marko 8. Rozhodčí: Vyklický, Macela, Hruša. Fauly: 13:16. Trestné hody: 18/13 - 13/4. Trojky: 2:5. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: