Hlavní obsah

Indiana - Miami 96:114Stav série 1:2Basketbalisté Heat vytvořili rekord a od finále NBA je dělí jen dvě výhry

Indianapolis

Basketbalisté Miami přehráli v třetím finále Východní konference NBA Indianu 114:96 a ujali se vedení 2:1 na zápasy. V prvním poločase hostující Heat nastříleli 70 bodů, což je jejich nový klubový rekord.

Foto: Brent Smith, Reuters

Nejlepší hráčem Miami byl s 22 body LeBron James (vlevo).

Článek

Pacers v poločase ztráceli 14 bodů. V třetí části se přiblížili na 71:78, ale soupeř odpověděl šňůrou 21:6, a tak se poprvé v sérii dohrávalo bez napínavé koncovky.

Floridský celek se mohl po delší době pyšnit velmi dobrým útokem. Celá základní pětka Heat se dostala do dvouciferných čísel, nejlepší byl s 22 body LeBron James. Náhradník Chris Andersen přispěl devíti body, když proměnil všechny čtyři střely. V celé sérii se Andersen z 13 pokusů zatím ani jednou nemýlil.

V dresu Indiany nasbíral David West 21 bodů a deset doskoků, naopak Paul George trefil z deseti střel z pole jen tři. "Je to (Miami) nejlepší tým v NBA. Když chcete porazit nejlepšího, musíte vyvinout pořádný tlak a být disciplinovaný od začátku do konce," řekl West.

Pacers nezlomili prokletí

Pacers v nedělním utkání nezlomili dlouholeté prokletí - potřetí v klubové historii hráli konferenční finále ve stejný den, jako se jel slavný závod 500 mil Indianapolis, a potřetí Pacers v takovém případě prohráli.

Miami se stalo prvním celkem v historii NBA, který v jedné sezóně zvítězil v play off pětkrát v řadě na soupeřově hřišti dvouciferným rozdílem.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 3. zápas:
Indiana - Miami 96:114 (stav série 1:2)

Reklama

Související témata: