Hlavní obsah

VIDEO: Za brutální hlavičku směšný trest. Mohl jsem oslepnout, naříká terč divokého útoku

Berlín

Pokutu ve výši 15 000 eur (bezmála 400 000 korun) a stop na deset soutěžních zápasů vyměřila disciplinární komise Německého svazu házené hamburskému Torstenu Jansenovi za brutální faul na berlínského protihráče Ivana Ninčeviče. Jansen minulý týden v závěru utkání, které Hamburk v domácím prostředí vyhrál nad Füchse Berlín 28:25, mimo hru skolil soupeře bezohlednou hlavičkou a chorvatský legionář utrpěl při ataku hlubokou tržnou ránu ve tváři a těžký otřes mozku.

Brutální faul v německé házené.

 
Článek

Jednatřicetiletý Ninčevič po Jansenově útoku upadl do krátkého bezvědomí, bezvládně ležel na palubovce a lékaři jej okamžitě museli přesunout do stabilizované polohy. Po několika sekundách hrůzy naštěstí Chorvat opět nabyl vědomí a tisícovky příznivců v hale si oddychly.

„Kdyby mě zasáhl jen o pár centimetrů výš, mohl jsem oslepnout," postěžoval si později Ninčevič v interview pro deník Bild. „To, co Torsten provedl, nemá ve sportu co dělat. Nejprve ho brutálně srazí a pak uteče jako malé dítě," zlobil se i trenér berlínského celku Dagur Sigurdsson.

Jansen, šestatřicetiletý mistr světa z roku 2007, okamžitě po utkání projevil nad svým činem lítost a popřál Ninčevičovi brzké uzdravení. Disciplinárka mu sice vyměřila nejvyšší finanční postih v historii soutěže, nicméně druhá část trestu má háček. Do konce letošního ročníku německé ligy scházejí už jen dvě kola, takže Jansen si v nich nezahraje, zbytek trestu je však do další sezóny nepřenosný!

Takže prakticky trest na dva zápasy považuje Ninčevič za vtip. „Jednoduše směšné. Ve zbývajících dvou kolech si tedy může každý faulovat, jak chce, protože se mu nemůže nic stát," kroutí hlavou nad podivným pravidlem. A zda Jansen zaplatí 15 000 nebo 100 000 eur je mu prý srdečně jedno: „Jizev v obličeji mě to nezbaví."

Reklama

Související témata: