Hlavní obsah

Po vraždě volejbalistky Visserové má policie tři možné pachatele

Murcia

V souvislosti s brutální vraždou nizozemské volejbalové hvězdy Ingrid Visserové ve Španělsku i jejího přítele byli zatčeni tři lidé. Jedním z nich je bývalý manažer tamního klubu Murcie, za který Visserová hrála a zřejmě se od něj dožadovala nesplacené mzdy, zbývajícími dvěma jsou Rumuni.

Foto: Lukáš Machalínek, ČTK

Nizozemská reprezentantka Ingrid Visserová (uprostřed) na archivním snímku z utkání s Lotyšskem.

Článek

Pětatřicetiletá mistryně Evropy z roku 1995 byla s přítelem a svým exmanažerem Lodewijkem Severeinem ve Španělsku dva týdny pohřešována, v pondělí policie objevila jejich mrtvoly zakopané v citrusovém sadu nedaleko Murcie. Těla byla podle policejní zprávy rozřezána.

"Zřejmě za vším byly obchodní důvody," řekl na tiskové konferenci šéf tamní policie Cirilo Durán. Zatčeným Španělem je šestatřicetiletý Juan Cuenca Lorente, který z klubu odešel v roce 2011. Ten samý rok po tříletém angažmá v Murcii skončila i Visserová.

"Tehdy si (Lorente) odnesl veškerou obchodní dokumentaci i počítač. Nenechal nám nic a klubu způsobil obrovské škody," řekl hlavní sponzor volejbalového týmu Evedasto Lifante.

Visserová byla dlouhá léta lídrem nizozemské reprezentace, zúčastnila se pěti mistrovství světa, devětkrát startovala na ME a také si zahrála na olympiádě v Atlantě 1996. Za národní tým odehrála rekordních 513 zápasů. V 90. letech několikrát nastoupila i proti českému výběru.

Reklama