Hlavní obsah

Basketbalistky USK posílí španělská rozehrávačka Laia Palauová

Praha

Basketbalistky USK Praha získaly po Janě Veselé další velkou posilu pro příští sezonu. Z polských Polkowic přichází španělská reprezentační rozehrávačka Laia Paulaová. Podepsala smlouvu na jeden rok.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Basketbalistky ZVVZ USK Praha

Článek

Třiatřicetiletá basketbalistka obnoví spolupráci s trenérkou Natálií Hejkovou, pod kterou působila podobně jako Veselá v roce 2011 ve Valencii, s níž došly společně do Final Four evropské ligy. Loni v této elitní soutěži Palauová s Veselou dokonce slavily s Valencií celkový triumf. Předtím hrála i v Barceloně a Bourges.

"Je to hráčka s obrovským přehledem ve hře. Slibuji si od ní nejen to, že stmelí tým, ale i to, že pomůže ostatním hráčkám se prosazovat, speciálně Evě Vítečkové. Laia umí svým spoluhráčkám nacházet místo na hřišti, což prokázala i naposledy v Polkowicích," řekla o posile trenérka Hejková.

Palauová v minulé sezoně odehrála za Polkowice v Evropské lize 17 zápasů s průměry 7,6 bodu, 6,4 asistence a 5,1 doskoku na zápas.

Zatím není stále jisté, zda se USK dohodne na další spolupráci s dosavadní klíčovou rozehrávačkou Jelenou Škerovičovou a jejími dalšími dvěma černohorskými spoluhráčkami Jelenou Dubljevičovou a Anou De Forgeovou. Z cizinek z loňské sezony zatím jistě zůstává pouze pivotka Kia Vaughnová.

Reklama