Hlavní obsah

Indiana - Miami 91:77Stav série 3:3Indiana odvrátila mečbol a vynutila si s Heat sedmý zápas

Indianapolis
Aktualizováno

Mečbol odvrátili basketbalisté Indiany, když v sobotním duelu NBA porazili na své palubovce favorizované Miami 91:77 a srovnali stav série na 3:3. O soupeři San Antonia a zároveň vítězi Východní konference se tak rozhodne až v úterním utkání na Floridě.

Foto: Brent Smith, Reuters

Lídrem Indiany byl Paul George (vpravo) s 28 body.

Článek

Podruhé za sebou byla klíčovou pasáží zápasu třetí čtvrtina, kterou tentokrát ovládli Pacers (29:15). Vypracovali si v ní náskok až o 17 bodů. "V této fázi to byla jejich totální dominance," uznal LeBron James, který byl s 29 body nejlepším střelcem Miami. Velké pomoci se nedočkal zejména od dalších hvězd Dwyanea Wadea a Chrise Boshe, kteří dohromady dali jen čtyři koše z pole z 19 střel.

Hostům chyběl potrestaný Andersen

Lídry Indiany byli Paul George s 28 a Roy Hibbert s 24 body. Pacers měli jednoznačně navrch v doskakování, jehož statistiku ovládli v poměru 53:33, v počtu bodů dosažených z vymezeného území zvítězili 44:22. Hostům pod košem citelně chyběl Chris Andersen, který byl na jedno utkání suspendován po nesportovním faulu na Tylera Hansbrougha v pátém zápase.

"Vyhráli jsme, přestože jsme nehráli náš nejlepší basketbal. Máme na to vyhrát i sedmý zápas, musíme ale ze sebe vymáčknout to nejlepší," řekl kouč Indiany Frank Vogel. Jeho tým teď má stejně daleko do finále ligy jako Miami; Pacers o titul hráli dosud jen v roce 2000, kdy prohráli s Los Angeles Lakers 2:4.

Play off NBA:
Finále Východní konference - 6. zápas:
Indiana - Miami 91:77 (stav série 3:3)

Reklama

Související témata: