Hlavní obsah

Házenkáři chtějí najít pohodu proti Alžírsku

TUNIS

Porazit Alžírsko musí v úterý od 18:15 h čeští házenkáři na světovém šampionátu v Tunisku, aby zůstali ve hře o tři postupová místa ve skupině B. Také potřebují setřást psychickou tíhu zklamání z úvodní remízy s Islandem, proti němuž v poslední čtvrthodině ztratili osmibrankové vedení.

Článek

"Nepovedený závěr už takřka vyhraného zápasu na nás všech zanechal hlubokou stopu, ale potvrdil mi i velký potenciál mužstva, které už ale nesmí dopustit podobný výpadek. Na Alžírsko nemůžeme jít s nějakým blokem, chci aby kluci hráli znovu s maximálním nasazením, ale přitom byli poučeni," tvrdil trenér Rastislav Trtík, který v pondělí dopoledne ordinoval hráčům proběhnutí po pláži.

"Nesmíme pokažený závěr s Islanďany jen tak hodit za hlavu, je důležité si uvědomit chyby. Usínali jsme až nad ránem," tvrdil cestou zpátky do hotelu pivot David Juříček, jemuž i v posteli běžel hlavou film z premiéry a uvažoval, proč vedení 30:22 patnáct minut před koncem vyústilo jen v remízu 34:34. "Island je velmi silný, jenže tentokrát nehrál nijak oslnivě a my měli jasně navrch. Je velká škoda ztratit bod z tak dobře rozehraného zápasu, ke konci jsme však chybovali a nehráli důsledně v útoku," přemítal krajánek z Montpellieru.

Trtík si udělal podrobný rozbor u videa: "Sehráli jsme parádně tři čtvrtiny zápasu, kdy útok zdobila nebojácnost a vysunutá obrana těžila z agresivního pojetí. Až ke konci se kluci dostali do herní křeče, při níž byl útok statický a navíc se v něm lehce ztrácely míče. Hře pak scházel řád, na týmu se promítl i nedostatek kondice, asi důsledek velkého cestování posledních dnů."

Soupeř bude mít podporu hlediště

Pondělního volna proto využíval celý tým i k masáži, večerní padesátiminutový trénink v hale ležící v tuniské čtvrti El Menzah byl už ale zaměřen na Alžírsko, jehož hráči mají zkušenosti z evropských lig. "Dokáží být hodně rychlí a umí hrát i důrazně. Oba gólmani jsou dobří, parádním střelcem je Bilum El Hadži. Nesmíme proto nic podcenit," uvažoval Jiříček.

"Alžířané budou mít značnou podporu z hlediště, vždyť sousedí s Tuniskem, přesto právě proti nim musíme nalézt pohodu. Dovedou být házenkářsky nepříjemní, ale hra afrických celků bývá hodně založena na emocích a chtěli bychom, aby se právě to otočilo proti soupeři. Naší předností musí být větší smysl pro kombinaci i lepší taktické myšlení," říkal kouč.

Reklama

Související témata: