Hlavní obsah

Češi znovu nezvládli závěr

Během zápasu vedli až o šest gólů, na začátku poslední minuty ještě 29:27, přesto znovu čeští házenkáři na MS nevyhráli. Stejně jako proti Islandu zpackali koncovku i včera s Alžírskem. "Zatímco v minulém zápase jsme hráli špatně jen poslední čtvrthodiny, tentokrát to nebylo dobré prakticky celý zápas," litoval opět nejlepší střelec týmu David Juříček.

Článek

"Vázl postupný útok, hodně chyb jsme udělali i v obraně a postupně jsme propadli křečovitosti," dodal zkušený pivot.

České mužstvo přece jen mohlo šťastně vyhrát, jenže Karel Nocar při našem posledním útoku přišel o míč, čímž nabídl Alžírsku srovnání. "Není to omluva, ale balón mi zůstal přilepený na ruce a soupeř do té pomalé přihrávky skočil. Uznávám však, že jsme předvedli špatný výkon. Nebyli jsme dost důrazní a k tomu hráli i dost staticky. Zřejmě na nás leží psychická deka po tom kolapsu s Islanďany," přemítal kapitán.

Moc do řeči nebylo ani Michalu Brůnovi. "Ke konci jsem se snažil co nejvíc střílet, ale za celé utkání se tým nedostal do laufu, spíš jsme dřeli než hráli."

Ve středu od 18.15 nastoupí česká reprezentace v El Menzahu proti Rusku a pokud se její hra rapidně nezlepší, může pomalu zapomenout na postupové plány.

"Něco se sebou musíme udělat, protože stojíme před klíčovým zápasem. Nelze jen brečet, jak jsme dole, ale bude nutné začít hrát úplně jinak," burcoval tým Nocar. "Uspět lze jen s agresivní a přitom nápaditou hrou," doplnil ho Juříček.

Reklama

Související témata: