Hlavní obsah

Miami - San Antonio 103:84Stav série 1:1Basketbalisté Heat mocným finišem srovnali krok se Spurs

Basketbalisté Miami ve druhém finále play off NBA porazili San Antonio 103:84 a vyrovnali stav série na 1:1. Obhájci titulu rozhodli zápas na přelomu třetí a poslední čtvrtiny šňůrou 33:5.

Foto: Mike Segar, Reuters

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí rozehrávač Mario Chalmers s 19 body.

Článek

Utkání začalo vyrovnanou první čtvrtinou 22:22. V poločase vedli o pět bodů domácí Heat i přesto, že LeBron James zůstával trochu v ústraní a za poločas nastřílel jen čtyři body.

Ještě necelé čtyři minuty před koncem třetí části šlo San Antonio do vedení 62:61. Následující osmiminutový úsek ale ovládlo Miami poměrem 33:5. Sedm a půl minuty před koncem tedy trenér Spurs Gregg Popovich stáhl ze hry základní pětku a zbytek zápasu se dohrával jen z povinnosti.

Miami donutilo soupeře k 16 ztrátám, přitom v prvním finále měli Spurs pouze čtyři.

Nejlepším střelcem zápasu byl domácí rozehrávač Mario Chalmers s 19 body. James zaznamenal 17 bodů, k nimž vedle osmi doskoků a semdi asistencí přidal i tři zisky a tři bloky včetně famózního zastavení pokusu o smeč Thiaga Splittera. James se stal prvním hráčem za posledních 25 let, který si připsal taková čísla ve finále NBA.

"Zpočátku se LeBron nemohl dostat do tempa, a tak vystoupili ze stínu ostatní. Mario předvedl pár akcí, Ray Allen s Mikem Millerem nacházeli volné pozice pro jejich střelbu. Dwyane Wade a Chris Bosh předvedli pár akcí a LeBron to vzal," řekl po utkání trenér Miami Erik Spoelstra.

Zkušenému triu se nevedlo

San Antonio vedl se 17 body Danny Green, který proměnil pět z pěti trojkových pokusů i svůj jediný dvoubodový. Nevedlo se naopak zkušenému triu: Tony Parker zůstal na 13 bodech a připsal si pět ztrát, Tim Duncan s devíti body trefil jen tři ze 13 střel z pole a Manu Ginobili přispěl pěti body.

"Uznejme to, prostě nás přehráli. Ztratili jsme míč víckrát, než bychom měli. Nehráli jsme dobře, nestříleli jsme dobře. Sám vím, že jsem hrál hrozně," nešetřil sebekritikou Duncan.

Nyní se finálová série přesouvá ke třem zápasům do San Antonia. Třetí finále se hraje v noci na středu SELČ.

Finále NBA - 2. zápas:
Miami - San Antonio 103:84
Stav série 1:1

Reklama

Související témata: