Hlavní obsah

VIDEO: Tudy cesta nevede! Báječný blok famózního LeBrona Jamese

Ve druhém finálovém duelu basketbalové NBA mezi Miami Heat a San Antoniem sice nastřílela superhvězda floridského celku LeBron James „jen“ 17 bodů, přesto se o 28letém křídelním hráči znovu mluvilo v superlativech. James přidal osm doskoků, sedm asistencí a blýskl se i třemi bloky včetně famózního zastavení pokusu o smeč Thiaga Splittera, což patřilo ke zlatým hřebům večera.

Skvělý blok LeBrona Jamese

 
Článek

Ke střetu obou hráčů došlo v závěrečné čtvrtině utkání za stavu 86:67 pro pozdější vítěze a obhájce titulu. Osamocený Splitter si po chytré přihrávce mezi dvěma bránícími basketbalisty Miami nachystal míč a už už se jej chystal zatlouci mocně do koše.

Vtom se však před ním vynořila hráz v bílém dresu a vztyčená pravačka 203 cm vysokého Jamese se rezolutně postavila proti Splitterovým záměrům. Z následné protiakce hned Miami zvýšilo svůj náskok.

„Je prostě úžasný, zcela komplexní hráč. Jako Karl Malone. Přihrává jako Magic (Johnson) a střílí jako Michael Jordan," přirovnal obdivně jeden z fanoušků Jamese, čtyřnásobného nejužitečnějšího hráče NBA, k dalším legendám soutěže.

Miami nakonec zvítězilo přesvědčivě 103:84 a srovnalo stav na 1:1 na zápasy. Finálová série se nyní přesouvá ke třem zápasům do San Antonia, třetí finále se hraje v noci na středu SELČ.

Reklama

Související témata:
Blok