Hlavní obsah

Indiana prohrála i druhý vzájemný zápas po bitce v Detroitu

PRAHA

I druhé utkání po listopadové bitce po zápase Detroit - Indiana vyhráli basketbalisté Pistons. V Indianapolisu porazili domácí Pacers 88:76, nejlepším střelcem vítězů byl Chauncey Billips, který získal 20 bodů. Ještě o sedm více nastřílel jeden z potrestaných hráčů z listopadového incidentu Jermaine O'Neal, k výhře Pacers to ale nestačilo. Do vedení NBA poskočil po výhře 90:80 nad Sacramentem tým San Antonia.

Článek

Indiana prohrála třetí utkání v řadě a v Centrální divizi jí patří až čtvrtá příčka, Detroit je druhý. Pacers hráli po dlouhé řadě téměř kompletní, přesto prohráli a jejich úspěšnost teprve podruhé v sezóně klesla pod 50%. Domácí fanoušci hostující tým vybučeli už při nástupu na palubovku a stejně tak činili pokaždé, když Ben Wallace dal koš. Atak Wallace na Rona Artesta vyvolal již zmíněnou potyčku 19. listopadu.

Ve zlepšených výkonech pokračují basketbalisté Chicaga. Býci zvítězili v 11 ze 12 posledních utkání a zlepšili svoji bilanci na 22 výher a 19 proher. Na palubovce slabých Charlotte Bobcats zvítězili 101:93, když rozhodující náskok získali až v závěrečné čtvrtině. Náhradníci Eric Piatkowski s 16 a Andres Nocioni se 17 body byli hlavními strůjci úspěchu někdejších šampiónů NBA. Celkem rezervní hráči Chicaga nastříleli 63 bodů. Výhra byla pro Bulls pátou v řadě.

Stejně jako Chicago rozhodlo o své výhře v poslední čtvrtině zápasu San Antonio. Celek Spurs využil šňůry 8:0 v posledních pěti minutách duelu a definitivně zlomil odpor hostujícího Sacramenta. Kings hráli bez svého druhého nejlepšího střelce Pejy Stojakovice (problémy se zády), ale na jejich hře to nebylo tak znát. San Antonio táhly tradiční opory - Manu Ginobili s 25 body, Tim Duncan přidal dalších 20.

Indiana - Detroit 76:88
Nejvíce bodů: O'Neal 27 - Billups 20
Nejvíce doskoků: Foster 10 - Wallace 11
Nejvíce asistencí: Tinsley 4 - Hamilton 6
Chicago - Charlotte 101:93
Nejvíce bodů: Nocioni 17 - Rush 24
Nejvíce doskoků: Chandler 6 - Sampson 7
Nejvíce asistencí: Duhon 6 - Hart 10
San Antonio - Sacramento 90:80
Nejvíce bodů: Ginobili 25 - Miller 19
Nejvíce doskoků: Duncan 12 - Webber 8
Nejvíce asistencí: Parker 7 - Webber 6

Reklama