Hlavní obsah

Basketbalisté do 19 let v přípravě dvakrát prohráli se Španělskem

Praha

Čeští basketbalisté do 19 let v přípravě na domácí mistrovství světa dvakrát prohráli se Španělskem. Po čtvrteční porážce 62:70 dnes v pražské hale Podvinný mlýn podlehli 62:81.

Článek

Český tým se teprve sehrává. Až v tomto týdnu se k reprezentaci připojili hráči ze zahraničí Radovan Kouřil, Prokop Slanina, Adam Pecháček a Jan Švandrlík.

"Zápasy pro nás byly těžké. Zapracovávali jsme nové hráče. Jsou to pozitivní impulzy, se kterými musíme nyní pracovat. Ve finále ale oni ten tým nezachrání. Musíme ho postavit, aby byl silný a odolný jako celek," řekl trenér Petr Jachan.

V obou zápasech se Španěly byl nejlepším českým střelcem rozehrávač Kouřil, který má být největší hvězdou domácího výběru. "S Lukášem Feštrem vytvořil na rozehrávce silný tandem," připustil Jachan.

Na druhou stranu si je vědom, že do 27. června, kdy turnaj v Praze začíná, ho čeká ještě hodně práce. "Musíme se připravit na to, že jsme konkurenceschopní v rychlosti a agresivitě, ale opět se ukázalo, že nám chybí jeden stupeň, abychom byli schopni s top týmy hrát až do konce utkání. Hrát v tlaku vydržíme jen poločas. Většina soupeřů přepne na vyšší stupeň, zatímco my postupně odpadáváme. Je to o tom se adaptovat na tento basketbal," řekl Jachan.

Reklama

Související témata: