Hlavní obsah

ČR - Španělsko 3:1Volejbalisté porazili na úvod Evropské ligy Španěly

Čeští volejbalisté vstoupili vítězně do Evropské ligy. Svěřenci nizozemského trenéra Stewarta Bernarda ve svém úvodním utkání zahajovacího turnaje skupiny B porazili Španělsko 3:1 po setech 21:16, 17:21, 21:19 a 21:18. Zápasy Evropské ligy testují nové skórování do 21 bodů.

Článek

"Klíčem k vítězství byl zisk třetího setu v koncovce a naše lepší podání a blok. V tom byl největší rozdíl, i když Španělé hráli dobře," řekl ČTK Bernard.

Volejbalisté začali zápas se Španělskem suverénně a první set rozhodli šňůrou sedmi bodů od stavu 0:1. Ve druhé sadě ale polevili v koncentraci, chybovali na příjmu a nechali soupeře vyrovnat. Stejný obrázek hry přinesla i třetí sada, v které Češi prohrávali až do stavu 14:18. Pak se při podání univerzála Fingra podařilo získat pět bodů v řadě a v koncovce dokázali volejbalisté třetí set získat.

Už na konci třetího dějství poslal kouč do hry smečaře Adama Bartoše místo Richarda Maulera a zlínský hráč český tým rozhýbal. Bojoval v obraně, dařilo se mu v útoku i na bloku a za set a kousek nasbíral osm vítězných bodů. "Zapadl do týmu výborně, přinesl potřebnou energii a důležité body," řekl Bernard.

Čtvrtý set pak měli Češi díky zlepšenému výkonu pod kontrolou. "Začali jsme tvrdě podávat a opět fungovaly bloky," řekl kouč. Nejvíce bodujícím hráčem byl Finger (13). Turnaj zřejmě skončil pro blokaře Vladimíra Sobotku s poraněným kotníkem.

V neděli nastoupí volejbalisté od 15:40 proti Černé Hoře a program prvního ze čtyř turnajů uzavřou pondělním utkáním od 18:00 s Maďarskem.

Evropská liga volejbalistů, 1. turnaj skupiny B v Kecskemétu (Maďarsko):
ČR - Španělsko 3:1 (16, -17, 19, 18) - hráno do 21 bodů v setu,
Rozhodčí: Piasetski (Běl.), Andersen (Dán.). Čas: 83 min.
Sestava a body ČR: Ticháček 3, Hýský 8, Finger 13, Široký 10, Holubec 7, Mauler 4, libero Kopáček - Bartoš 8, Janouch. Trenér: Bernard.
Maďarsko - Černá Hora 0:3 (-13, -15, -21)

Reklama

Související témata: