Hlavní obsah

Blažek věří, že se podobný kolaps basketbalistek nebude opakovat

Trélazé

Trenér českých basketbalistek Lubor Blažek je přesvědčen, že se úvodní výpadek v podobě porážky 39:60 s Běloruskem na evropském šampionátu už nebude opakovat. Z týmu se pokusí vymýtit všechny splíny a co nejlépe ho připravit na zřejmě klíčové nedělní utkání s Litvou.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér basketbalistek Lubor Blažek

Článek

"Do takové pozice se český tým nedostal dlouho a pevně věřím, že se něco podobného už nebude opakovat," řekl Blažek v rozhovoru s ČTK a Radiožurnálem. "Určitě se večer sejdeme a tohle probereme. Nějaké spaní být musí, ale klidné určitě nebude," dodal.

Sám stejně jako hráčky nechápal, co se na hřišti v úvodní čtvrtině děje. "Všechno bylo špatně. Dělali jsme nevynucené chyby, pak přišlo hrozné zranění Jany Veselé. A pak tam byla další série zbytečných chyb. Tohle jsme v přípravě nezažili, tak mi nejde do hlavy, proč to přišlo dnes," kroutil hlavou Blažek.

Zranění Veselé se na týmu podepsalo

Jedním z faktorů bylo podle něj zranění Veselé, které otřáslo psychikou týmu. "Na mužstvu to nechalo velkou stopu. Je to škoda, nebýt toho, tak jsme možná prohráli, ale ne takovým rozdílem," řekl.

Nyní je pro něj hlavním úkolem dostat těžký direkt z hlav hráček. "Dnešek je třeba vystrnadit z hlavy a vyvarovat se splínů. Stále myslíme na postup na mistrovství světa, což znamená být do pátého místa, na tom se nic nemění," dodal.

Věří, že se povede tým nastartovat výhrou nad Litvou, která vstoupila do turnaje rovněž porážkou s Chorvatskem 77:89. "To mě nepřekvapilo. Čekal jsem, že Chorvatsko vyhraje. Litevky nemají takovou sílu pod košem, tak věřím, že se tam budeme prosazovat a uleví se hráčkám zvenku a bude to lepší," dodal Blažek.

Pro něj dnešek málem dopadl ještě hůře, protože sám jen se štěstím unikl zranění, když v zápasovém transu při rychlém pohybu uklouzl a nepříjemné se mu rozjely nohy. "Uklouzl jsem, bylo to nepříjemné. A rozhodčí se na mě ještě rozčiloval, co to tam vyvádím. Asi si myslel, že se zlobím kvůli nějakému jeho výroku," dodal Blažek k jednomu z úsměvných momentů zápasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články