Hlavní obsah

ČR - Černá Hora 3:1 Volejbalisté porazili v Evropské lize i Černohorce

Čeští volejbalisté vyhráli i druhý zápas v Evropské lize a po vítězství nad Černou Horou 3:1 vedou skupinu B úvodního turnaje v Maďarsku. Proti domácí reprezentaci v pondělí první část letní soutěže v Kecskemétu zakončí. Následovat budou turnaje v Barceloně, Podgorici a Opavě, Final Four se uskuteční v polovině července v Turecku.

Článek

Svěřenci nizozemského trenéra Stewarta Bernarda v sobotu zdolali rovněž 3:1 Španěly a zatím neztratili ani bod. Při zkoušení nového počítání jen do 21 bodů dnes Češi zvítězili nad černohorským nováčkem EL 15:21, 21:15, 22:20 a 21:19.

"Černá Hora je stejně jako náš tým omlazen, oba týmy střídaly jak dobré, tak horší momenty. My jsme dokázali zatlačit servisem a blokem a z těchto dvou činností pramenila naše výhra," řekl kouč Bernard na tiskové konferenci.

Češi ztratili první set po řadě nevynucených chyb, kterých nasbírali do první změny stran devět. Pak otočili důležitou třetí sadu a zvládli i koncovku čtvrté. Do základní sestavy se dnes dostal zlínský smečař Adam Bartoš a ke druhému vítězství přispěl dalšími deseti body.

Evropská liga volejbalistů, 1. turnaj skupiny B v Kecskemétu (Maďarsko):
ČR - Černá Hora 3:1 (-15, 15, 20, 19)
Rozhodčí: Andersen (Dán.), Pajevskij (Ukr.). Čas: 86 min. Diváci: 150.
Sestava a body ČR: Ticháček 4, Holubec 9, Bartoš 10, Finger 7, Široký 7, Hýský 13, libero Kopáček - Janouch, Kriško 12, Linz.
18:00 Maďarsko - Španělsko.

Reklama

Související témata: