Hlavní obsah

Basketbalistky vyzdvihly Hindrákovou: Měla zlatou ručičku

Trélazé

České basketbalistky ocenily výkon spoluhráčky Kateřiny Hindrákové, která se v pondělí na mistrovství Evropy podílela 17 body na výhře nad Chorvatskem 74:68. Zároveň se shodly, že dalším rozhodujícím faktorem byla dalekonosná trojka Michaely Zrůstové, která utnula nápor Chorvatek.

Článek

Soupeřky v poslední čtvrtině předvedly šňůru 9:0 a dotáhly se na rozdíl pěti bodů. Pak se blížil konec časového limitu pro český útok, Zrůstová neváhala, více než metr za čárou pro tříbodový hod vystřelila a nemýlila se.

"To nám pomohlo hodně nahoru, protože jsme se nemohly dlouho trefit a soupeřky snižovaly. Míša nás ale vysvobodila a uklidnila," pochválila spoluhráčku Tereza Pecková.

"Asi to bylo rozhodující. Míša má ty dalekonosné střely skvělé. Může být metr za trojkou a dá to," připomněla Kateřina Elhotová. Zrůstová často vyhrává i soutěž ve střelbě z půlky hřiště po českých trénincích.

Elhotová však vyzdvihla hlavně Hindrákovou. "Zaslouží si velkou pochvalu. Super běhala do brejků, mohly jsme jí to házet a dávala jednoduché koše. Navíc to tam pálila i z jumpů. Měla dneska zlatou ručičku," prohlásila Elhotová.

S křídelní hráčkou Trutnova se zná velmi dlouho, proto ji nepřekvapuje, jakými výkony se zatím Hindráková na ME prezentuje. "Je to dravá hráčka, chodí do nájezdů, sbírá fauly. Možná hraje roli i to, že ji neznají soupeřky, ale i kdyby ji znaly, tak ona je tak rychlá, že by se vždy uvolnila. Pro tým je hodně potřebná a jsem moc ráda, že tady s námi je," řekla Elhotová.

Sama má zatím na turnaji potíže se výrazněji prosadit, proto ji těší, že jí spoluhráčky pomáhají. "Je dobré vědět, že když se to prostřídá, tak že ta síla bude stejná, ne-li větší. Když se takhle chytne víc hráček, tak jen dobře," dodala Elhotová.

Věří, že fanoušci ocení bojovnost, s jakou se Češky proti Litvě a dnes proti Chorvatsku prezentovaly. "Každý, kdo nás viděl, tak musel ocenit naši bojovnost. Dřely jsme a nebály jsme se chodit do soubojů. Když v tom budeme pokračovat, můžeme myslet na další výhry," dodala hráčka USK Praha.

Reklama