Hlavní obsah

Rekordmana NBA Boston povede teprve šestatřicetiletý kouč Stevens

Boston

Teprve šestatřicetiletý univerzitní kouč Brad Stevens je překvapivě novým trenérem nejúspěšnějšího klubu NBA v počtu titulů Bostonu Celtics. U týmu, který ovládl zámořskou ligu sedmnáctkrát, obdržel dosavadní trenér celku Butler Bulldogs z rodného Indianapolis smlouvu do roku 2019.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Brad Stevens se stal novým koučem basketbalistů Bostonu.

Článek

"I když je mladý, vidím Brada jako velkého vůdce. Má mnoho stejných názorů i hodnot jako já," obhajoval nečekaný tah Bostonu jeho generální manažer Danny Ainge.

Stevens vedl družstvo Butler Bulldogs šest let a dvakrát s ním postoupil do finále prestižní univerzitní soutěže NCAA. "Jeho tým hrál vždy tvrdě a výborně na obou koncích hřiště. Brad je trenér, který už má za sebou úspěchy a moc se na spolupráci s ním těším," dodal Ainge.

Boston, jenž získal naposledy titul v roce 2008 a letos vypadl už v 1. kole play off, se pustil do přestavby a omlazování kádru. Stárnoucí hvězdy Kevin Garnett a Paul Pierce míří do Brooklynu a kouče Doca Riverse, který byl před pěti lety u zatím poslední mistrovské oslavy, klub pustil už před týdnem do Los Angeles Clippers.

Reklama

Související témata: