Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Elwinová, Iatikaová 0:2Překvapení na účet českých favoritek. Kolocovou a Slukovou vyřadily na MS volejbalistky z Vanuatu!

Stare Jablonki
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou vypadly na mistrovství světa v Polsku už v prvním kole play off po nečekané prohře s hráčkami ze souostroví Vanuatu. Proti dvojici Miller Elwinová, Henriette Iatikaová české olympioničky nezvládly roli favoritek a prohrály 18:21 a 19:21. Stejně jako před dvěma lety v Římě se tak Češky dělí o 17. místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová (vlevo) z Česka.

Článek

Kolocová se Slukovou letos neprožívají tak oslnivou sezónu jako loni, kdy byly ve Světovém okruhu pětkrát ve čtvrtfinále a totéž se jim povedlo na olympiádě v Londýně. Na šampionátu ve Starých Jablonkách, kde v minulosti vybojovaly dvakrát páté místo, i tak vyhrály základní skupinu, ale v zápase o osmifinále selhaly.

"Zápas nám vůbec v ničem nevyšel a jsme z toho velice zklamané. Soupeřky jsme neubránily jak na síti, tak ani v poli. A když už párkrát ano, bodovku jsme nesložily. K tomu se přidal nepřesvědčivý servis. Ony nás naopak servisem honily po celém kurtu, hrály chytře, precizně a bez tlaku," uvedla česká dvojice na facebooku.

Hráčky z Vanuatu nesvazovala povinnost, výborně četly útok české dvojice a samy při zakončení často trefovaly volný prostor uprostřed kurtu u zadní čáry. Kolocová se Slukovou v polovině úvodní sady prohrávaly až o pět bodů (9:14) a ztrátu už nedohnaly. Čtvrtý setbol pomohla Elwinové s Iatikaovou proměnit Kolocová servisem do sítě.

České beachvolejbalistky se snažily hodit nevydařený první set za hlavu, ale dařilo se jim to jen do stavu 8:6, než přišly dvě chyby v útoku. Pár z Vanuatu, jenž na světových turnajích většinou končí už v kvalifikaci, od stavu 12:12 opět bodově odskočil a po útočné chybě Slukové při závěrečném míči se radoval ze senzačního postupu.

"Občas prohrajeme zápasy, které bychom prohrát neměly. Pracujeme na nových věcech, které chceme do naší hry zařadit. A kdy jindy je čas na takové změny, než v sezóně po OH. Mějte s námi trpělivost," konstatovaly české volejbalistky, které čeká další turnaj Světového okruhu v Gstaadu.

Kufa s Hadravou postoupili do play off

Z postupu do play off se radovali debutanti na MS Robert Kufa s Janem Hadravou, kteří zakončili skupinu se dvěma výhrami a jednou porážkou. Druhé vítězství si připsali nad Jacksonem s Leonem z Venezuely 21:15 a 21:13. V prvním kole vyřazovací části narazí na dvacáté nasazené Brazilce Evandra a Vitora Felipeho.

Vítěznou tečku za společnou kariérou udělali olympionici a úřadující mistři republiky Přemysl Kubala s Petrem Benešem, kteří po třísetové bitvě zdolali kazašský pár Jakovlev, Kulešov. Předtím ale dvakrát prohráli 0:2, což jim k postupu nestačilo.

MS v plážovém volejbalu ve Starých Jablonkách (Polsko):
Ženy, play off, 1. kolo:
Elwinová, Iatikaová (37-Vanuatu) - Kolocová, Sluková (15-ČR) 2:0 (18, 19).
Kolocová, Sluková se dělí o konečné 17. místo.
Muži:
Skupina K:
Kubala, Beneš (34-ČR) - Jakovlev, Kulešov (Kaz.) 2:1 (16, -26, 13)
Doppler, Horst (15-Rak.) - Ricardo, Álvaro Filho (10-Braz.) 2:1 (19, -19, 12).
Konečná tabulka:
1.Dopler, Horst306:16
2.Ricardo, Álvaro Filho215:25
3.Kubala, Beneš122:54
4.Jakovlev, Kulešov031:63
Skupina M:
R. Kufa, Hadrava (37-ČR) - Henriquez, Colin (36-Ven.) 2:0 (15, 13)
Kadziola, Szalankiewicz (12-Pol.) - Brouwer, Meeuwsen (13-Niz.) 2:0 (19, 18).
Konečná tabulka:
1.Kadziola, Szalankiewicz215:25
2.Kufa, Hadrava215:35
3.Brouwer, Meeuwsen214:35
4.Jackson, Leon030:63

Reklama