Hlavní obsah

Dubljevičová zůstává v USK Praha. Černohorská basketbalistka prodloužila smlouvu

Za basketbalistky USK Praha bude nadále hrát černohorská reprezentantka Jelena Dubljevičová. Přestože jí po sezóně skončila smlouva a nebylo jasné, zda bude v Praze pokračovat, nakonec se s klubem dohodla na prodloužení spolupráce. Je tak po Kie Vaughnové druhou zahraniční hráčkou, která na Folimance zůstává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistky z USK Praha během finále play off basketbalové ligy - ilustrační foto.

Článek

„Ano, mohu potvrdit, že Jelena za nás bude hrát i v další sezóně," řekl manažer USK Marek Kučera.

Šestadvacetiletá pivotka přišla do USK před rokem z Naděždy Orenburg, předtím působila například v Rivasu Madrid, Tarbes či Valencii. V Eurolize odehrála za USK 13 zápasů s průměrem 7,5 bodu. V české lize patřila k hlavním oporám s průměry 11,3 bodu a 6,6 doskoku na zápas.

Brzdila ji zranění

V závěru sezóny ji však limitovaly zdravotní problémy. Po jejich překonání se stala klíčovou oporou černohorské reprezentace na mistrovství Evropy, kde byla s průměrem 17,7 bodu na zápas druhou nejlepší střelkyní turnaje a se 7,5 doskoky i pátou nejlepší doskakovačkou.

USK si tak nechává z minulé sezóny šest hráček včetně čtyř českých reprezentantek Michaely Zrůstová, Kateřiny Elhotové, Ilony Burgrové a Evy Vítečkové, které doplní španělská rozehrávačka a mistryně Evropy Laia Palauová. Na soupisce je ještě pět volných míst, které se nyní vedení klubu snaží zaplnit.

Reklama